zondag, oktober 29, 2006

De ondeugden

Kibbels en Bitz hebben nogal een feest gehad. Ze gaan altijd in hun kennel beneden als we niet thuis zijn, maar op vrijdag was Niels vergeten het hok op slot te doen. Ze hebben vrij huis kunnen houden beneden, maar het had erger kunnen zijn. Ze hebben alleen een krans van droogbloemen die op het bed lag in duizenden kleine stukjes getrokken, en een poepje op de grond achter gelaten. Tim was ziek thuis, en had hun later horen krassen aan de deur. Gelukkig maar, wie weet wat ze anders nog hadden gedaan. Het is wel duidelijk dat ze (nog) niet alleen los in huis kunnen zijn.
Gelukkig was de deur naar Bart's kamer dicht, anders hadden ze nog kunnen proberen om bij Ginny, het guinees biggetje, te komen.


Kibbels en Bitz denken dat ze schoothondjes zijn.

Gisteren zouden we eigenlijk weer naar Binghamton gaan, maar Micky had last van zijn voet en we zijn niet gegaan. Er zouden zo'n 200 man gaan, allemaal opgetrommelt door Cornell. Het weer was harstikke slecht met regen en wind, dus hopelijk zijn ze allemaal gegaan. Stilletjes was ik blij dat we niet gingen, vanwege het weer, maar ik wil ook wel weer graag nog eens terug.
Ik heb thuis van allerlei opruimwerk gedaan, en Micky is met Bart sneeuwbanden gaan halen voor de auto die hij rijdt.

Niels heeft zijn pompoen uitgesneden. Andere keren heb ik mee moeten helpen, deze keer heb ik alleen de bovenkant er af gesneden, en de rest deed hij zelf.

De binnenkant, de "guts" uitscheppen is Niels zijn favoriete bezigheid.



De pompoen uitsnijden.


Het resultaat. Met een theelichtje er in, een beetje donker, maar hopelijk toch nog te zien.

Vandaag is het koud met af en toe wat sneeuwvlokken. Het waait zo hard, er staan alleen nog wat hartnekkige blaadjes aan de bomen. Ondanks de kou gingen Bart en ik toch een stuk lopen met de hondjes. Dat is altijd wel leuk, en een goede manier om op te warmen.
Later zagen we een dikke bult op Bitz's oor. Het bleek een volgezogen teek te zijn. Dit is pas de derde keer dat ik hier een teek zie, maar wel allemaal dit jaar. In alle voorgaande jaren heb ik ze hier nooit gezien. Het was de eerste keer dat ik een volgezogen zag. Met een pincet heb ik ze eruit getrokken. Bah, vieze beesten. We hebben de hondjes allebei goed nagekeken, maar verder niks gevonden.
De hondetraining was vandaag afgelast, en we zullen volgende week de laatste training ergens binnen doen.

Vanavond zijn we uit gaan eten bij de Chinees. Het is een buffet, voor elk wat wils. Nadeel van zo'n bufet is dat je altijd te veel opschept.
Bart is van daar uit weer naar TC3 gegaan. Het was zijn eerste vrije weekend sinds lang en zijn werk in het state park zit er tot het voorjaar op. Het was wel gezellig om hem ook thuis te hebben.
Op weg naar huis hadden we bijna een hert onder de auto. Ik had het niet gezien, en het sprong precies voor ons met een rotvaart over de weg. Als ik niet geremd had, had hij er tegen gezeten. Micky vindt het maar niks als ik voor dieren rem, maar in dit geval zou het flink mis zijn geweest als ik het niet gedaan had.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Leuk, jullie kunnen twee hondjes tegelijkertijd op je schoot nemen!
Het brengt direct een fijne sfeer in huis, zo'n halloween pompoenen, niet?

2:22 a.m.  
Blogger Petra said...

Ik heb net Brynna met haar snuit uit een van de prullenbakken gehaald, waar een van de kinderen iets eetbaars in had gegooid, grrr! Wat een ondeugden zijn honden toch! Wel schattig zo met zijn tweeen op schoot, hi hi. Vanmiddag worden hier de pompoenen gesneden, wel wat laat, maar beter laat dan nooit.

8:55 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het zijn wel een leuk formaat schoothondjes. Gezellig hè die gekleurde pompoenen. Fijne Halloween morgen !

4:51 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat geknutsel aan die pompoenen, het trotse gevoel als het af is en het lichtje schijnt... het zijn allemaal herinneringen die gemaakt worden en waar je kinderen later over vertellen.

6:25 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?