donderdag, juni 01, 2006

Zon en regen

Woensdag was het ook weer erg warm, maar voordat het te warm werd hebben we een wandeling gemaakt in Taughannock Falls Park. We kwamen hier een schoolklas kinderen tegen, het is een populaire plek om geology te bestuderen bijvoorbeeld.



Pa en ma hadden wat bekijks met hun Nordic Walking stokken.

Niels had donderdag een uitstapje met zijn science klas naar dit park. Eigenlijk zou ik meegaan als chaperone, maar er hadden zich zo veel ouders voor opgegeven dat het niet hoefde. Niels had het leuk gevonden. Ze hadden crayfish gevonden in de rivier terwijl ze naar de waterval toeliepen, en ze hadden een boottochtje gedaan. Dit was op een of andere boot die wateronderzoek doet, ze hadden water monsters genomen en die onder de microscoop bekeken, en een test gedaan voor waterkwaliteit.

Wij zijn die dag thuis bezig geweest. Ik heb het schuurtje uitgemest, en weer een muizenest gevonden. We moeten er toch maar eens aan denken om geen zakken houtsnippers te laten staan in de winter.
Vader heeft aan de pergola (of prieeltje?) gewerkt, en de bovenkant ligt erop. Voor de zijkanten moet ik nog wat verzinnen.


Het ziet er wat langwerpig uit, mijn ontwerp was breder en korter.

Laat in de middag begon het te onweren, en ik heb Niels opgewacht aan de weg met de auto. Het regende zo hard en de knallen van het onweer deden de auto schudden. Hij was maar wat blij. We zouden eigenlijk naar de optocht van het Ithaca Festival gaan, maar om in de regen en onweer te staan leek ons ook niks. Het moet gewoon zo zijn. De eerste keer in al de jaren dat we hier wonen dat we er naar toe zouden gaan en het valt in het water.


Na de regen even kijken of de beekomleiding het hield.

Later regende en onweerde het nog meer en de beek werd een goede rivier om te white water raften.

Dit is een foto van dezelfde plek een paar uur later.


Een natuurgeweld!

Vanmorgen was het weer rustig, maar het kanaal dat de kinderen gemaakt hadden was weer behoorlijk vernield.

1 Comments:

Blogger Petra said...

Wat kan het hier toch huishouden, he? Hier gisteravond ook al! Ik vind die pergola erg leuk!

12:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?