woensdag, mei 17, 2006

Rupsen

Vanmorgen weer een rondje gelopen in Treman Park en onderweg geen mens gezien. Wel genoeg ander leven zoals vogels en eekhoorntjes. Elke keer bloeien er weer andere bloemen, maar ik had de camera deze keer niet bij me.
Verder een beetje in huis gewerkt, en een heel klein beetje in de tuin. De Morning Glory zaadjes zitten in de grond, volgens mij moeten die in North Carolina al bijna bloeien terwijl ze hier nog moeten beginnen.

Er zit hier een uitheemse rups, het voorstadium van de "gypsy moths", een mottensoort dus, het wordt niet eens een mooie vlinder. Het leek wel een scene uit een sci-fi film; tussen 2 bomen in hingen allemaal draden waaraan honderden rupsen hingen die zich uit de bomen lieten vallen. Alles bij elkaar leek het wel een groot spinneweb. Bleh! De vogels eten deze rupsesoort niet, vinden ze blijkbaar niet lekker. Ze kunnen zich dus lekker voortplanten en ondertussen heb je er allicht een op je zitten als je onder de bomen gaat lopen. De was hoef ik ook al niet buiten te hangen, dan zit die ook vol.



4 Comments:

Blogger kastelke said...

Jakkes, bij het zien van je foto krijg ik al kriebels...
Wij hebben hier in de streek jaren gehad dat er een echte plaag was van processierupsen. Wel, die zijn écht heel vervelend: de haartjes bezorgen je een soort van brandwonden. En die beesten hingen dus aan de eiken, die overal langs Vlaamse wegen staan (én in tuinen én in de bossen en parken).
http://www.poisoncentre.be/nl/animals/THAUMETOPOEA_PROCESSIONEA.php

3:11 a.m.  
Blogger Petra said...

Ja inderdaad zitten hier de knoppen al in de Morning Glory. Zit met smart te wachten op de mooie bloemetjes ;-)
Groetjes Petra

8:46 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik heb die link even gelezen, brr, dat zijn lelijkerds. Zoiets had ik van mijn ouders ook al eens gehoord. Gelukkig zijn de rupsen die wij hebben niet zo.

7:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Brr, ik ben ook niet gek op die beestjes. Ik heb er eigenlijk nog niet bij stilgestaan of er hier veel zijn of niet. Maar ik vermoed van niet, want ben er nog niet veel tegen gekomen. Soms komen de kids wel eens met een rups aangewaaid...

Groetjes,

1:28 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?