zondag, mei 07, 2006

Nurse's Week

Het is de week van de verpleging (hier tenminste, ik geloof dat het in Nederland pas volgende week is), en op 12 mei ook nog eens de dag van de verpleging. Dit was de geboortedag van Florence Nightingale, die gezien wordt als de grondlegger van de verpleging.
Alles en iedereen heeft wel zijn speciale dag, week of maand tegenwoordig om iets te vieren of het publieke bewustzijn te stimuleren. De verpleging ligt behoorlijk achter op dat gebied. Ik weet ook niet wat het ziekenhuis deze week voor ons doet. Hoewel... morgen gaat 4noord weer open, dat is toch al heel wat.
Donderdag hadden we er een vergadering over, met de richtlijnen over patienten plaatsing, en hoeveel patienten per verpleegkundigen. Dit keer moet het gaan werken, want zoals het nu is is waardeloos.
Blijkbaar heeft het ziekenhuis zo'n $350.000 verloren over de laatste 4-5 maanden, door een hele lage patienten bezetting, iets wat erg abnormaal is in de wintermaanden, maar het geval is voor alle ziekenhuizen in de regio. Door allerlei maatregelen proberen ze het geld weer terug te verdienen, en de 2 afdelingen bij elkaar doen heeft in een maand $50.000 bespaard. Maar voor wat een prijs. De moraal is gekelderd, en op deze manier zouden we verpleegkundigen verliezen. Nog maar niet te spreken over alle klachten die we van patienten zullen krijgen.
Ik was wel blij verrast dat ons hoofd naar de directie is gegaan met het voorstel om weer te splitsen in 2 afdelingen, en het plan voor personeelsbezetting. We zullen heel hard moeten werken om het allemaal goed te laten gaan, zodat we niet weer gaan sluiten.
Het ziekenhuis heeft op het moment een profijt margin van 1% en om te overleven moeten ze op 4% zitten. Het lijkt misschien moeilijk te geloven dat een ziekenhuis zo'n moeite heeft om geld te verdienen met wat het kost om naar het ziekenhuis te gaan, maar zo is het wel.

3 Comments:

Blogger kastelke said...

Eigenlijk is dat best griezelig, niet, dat een ziekenhuis winstgevend moet zijn... Maar tja, het kan gewoon niet anders, jullie loon moet ook betaald worden!
Ik hoop dat ze, ondanks de verliescijfers, toch nog iets leuks hebben bedacht om hun trouwe personeel te bedanken voor hun inzet, in deze speciale week.
In ieder geval: een virtueel bloemetje en een proficiat, Annemiek, voor je inzet voor patiënten én verpleegsters in opleiding.

8:14 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dank je :-)
Ze moeten iets verdienen om oude apparatuur te vervangen, nieuwe initiatieven te ontwikkelen zoals bij ons uitbreiding en mogelijkheid voor bestraling (zodat mensen niet 2 uur hoeven te rijden voor een behandeling ergens anders), bijscholing van personeel, en ook nog eens een paar procent loonsverhoging ieder jaar. Dit is een not for profit ziekenhuis, er zijn er ook nog eens die for profit zijn, en waar de verdiensten niet terug gaan in het ziekenhuis maar naar de aandeelhouders.
Annemiek

8:16 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Er moet toch heel wat betaald worden bij een opname.. maar ja, als de bedden niet gevuld raken, dan is dat normaal, he!
Gelukkig dat ze de afdeling terug openen! En duimen dat het zo blijft...

Happy nurse's week! Heb grote bewondering voor verpleegsters (er wonen hier enkele verpleegsters in de buurt!)Jullie moeten inderdaad keihard werken...

Groetjes,

9:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?