dinsdag, mei 23, 2006

Awards

Op HBO was gisteravond een documentaire over een trauma ziekenhuis in Bagdad. Het was heel goed gedaan, zonder commentaar, maar met beelden die voor zich spraken en met veel respect voor de gewonden, dokters en verpleegkundigen. Na zoiets te zien zet het een slechte dag op mijn eigen werk weer helemaal in perspectief. Om dat werk dag in dag uit te doen, het zal voor allemaal een extreem intense periode van hun leven zijn.

Ithaca High School heeft deze week "senior week", waarin allerlei leuke dingen door de seniors (de klas in het laatste schooljaar) gedaan wordt. Gisteren zijn ze naar Darien Lake, een amusementspark, geweest, met daarna een boottocht met eten op Keuka Lake. Bart had het heel leuk gehad, en kwam pas om 11 uur thuis. Vanavond zou er "airband" zijn, waarin leerlingen voorstellingen geven; playback en dansen. Katrin deed daar een keer aan mee, en die keer heb ik het gezien, heel leuk. Bij gebrek aan kandidaten om mee te doen is het het deze keer geschrapt.
Morgen hebben de seniors een ontbijt dat door de leraren geserveerd wordt.
Donderdag is er casino avond, maar daar kan Bart niet naar toe. Die dag gaat hij met zijn natuurkunde klas naar Darien Lake. Jeetje, 2 keer in 1 week! Deze keer gaan ze de achtbanen doen, maar ze moeten hun rekenmachientjes meenemen en allerlei berekeningen maken en metingen doen. Dat is nog eens een leer-schoolreisje!

Niels had vanmorgen een "award ceremony". Een stuk of 40 kinderen kregen een award. Ieder kind komt in de 3 jaar op die school wel een keer aan de beurt om zo'n beloning te krijgen, en ik was er met Bart en Tim al eens bij geweest. Die keren was de uitreiking voor schooltijd, en alleen de kinderen en ouders waren er bij. Deze keer was het een stuk uitgebreider. Het was aan het begin van de schooldag, en de hele school was er bij. Alle awards werden voorgelezen, dat waren er nogal wat. Die van Niels; "Niels is a conscientious student who consistently applies himself to his work. He is focused in class, and is respectful toward other students and teachers alike. We are pleased to have had Niels on the Whales' Team this year." Zo werd er iets goeds gezegd over ieder kind.

Er was nog een leuke onderbreking. De school had geld ingezameld voor een leukemie fonds, en als ze aan hun doel zouden komen had het hoofd van de school beloofd dat hij een slang zou kussen. Hij vertelde dat hij doodsbang van slangen is, en dat hij daarom niet met Fear Factor zou meedoen. Een andere leraar had beloofd dat hij zijn haren af zou knippen als ze aan hun doel kwamen.
Er werd aangekondigd dat ze aan hun doel van geldinzameling gekomen waren, en onder grote hilariteit van de kinderen kuste het hoofd van de school de slang die de biologie leraar in zijn klas houdt. Onder nog grotere hilariteit werd de lange vlecht van de andere leraar afgeknipt. Hij zou zijn haar aan Locks of Love geven, waar er pruiken van gemaakt worden.

Na dit alles heb ik met Micky een eind gewandeld. Daarna had hij nog niet veel zin om terug te gaan naar zijn werk, en zijn we bij de Cornell Plantations geweest. Daar was het een drukte van jewelste met vogels, grappig om te zien en horen.

5 Comments:

Blogger Petra said...

Wat leuk dat scholen dat doen. Mooie woorden over Niels.
Groetjes Petra

9:38 p.m.  
Blogger kastelke said...

Fantastisch vind ik dat, dat aanmoedigende van die awards in de scholen! Wie zou daar nu niet gevoelig voor zijn?!
En ik denk dat je met recht trots mag zijn op je kinderen, Annemiek! Zij zullen later met veel warmte terug kunnen denken aan hun tijd die ze thuis doorbrachten (ook al beginnen sommigen pogingen te doen om de vleugels uit te gaan slaan).
;-)

1:37 a.m.  
Blogger Mariska said...

Tja, met zo'n reporatge over bijvoorbeeld Bagdad, doet je realiseren dat het leven en omstandigheden 'hier' helemaal zo slecht nog niet zijn.

Wel erg leuk dat het 'afscheid' van een schoolperiode zo groots aangepakt wordt. Het is een afsluiting van het één en het begin van het ander voor Bart. Maar met mooie herinneringen, hoop ik.

Ook wel heel positief dat er hardop goede dingen gesproken worden 'de jeugd', zoals bij Niels. Vanuit Nederland ken ik dat helemaal niet. We mopperen hier alleen maar hardop over 'de jeugd'. Zelden zijn er positieve geluiden....
Erg jammer.

Eigenlijk zouden we allemaal vaker positief naar elkaar moeten zijn. Geef elkaar eens een complimentje, vertel eens hoe trots je op iemand bent! Sta eens stil bij de positieve eigenschappen van een ander, in plaats van te hameren op de negatieve kanten van iemand.

4:22 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ja, Mariska, ik zou het niet beter kunnen verwoorden...

Groetjes,

12:06 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Klopt helemaal. Hoe vaak ik zelf niet mopper en vergeet ook eens complimentjes te geven.
Op ons werk hebben we sinds een paar jaar de mogelijkheid om elkaar "values cards" te geven, een kaart met een complimentje. Die kun je inruilen voor een gratis drankje, maar uiteindelijk komen de kaarten allemaal bij de big boss op tafel. Het is even een schouderklopje, maar ik moet zeggen dat ik daar ook vaak vergeet om er gebruik van te maken.

9:14 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?