vrijdag, november 25, 2011

Herten

Met Thanksgiving gisteren heb ik gewerkt. De kliniek was tot 3 uur open, maar je moet dan nog alle patienten helpen die er al zijn. Ik zag het al donker in vanwege de arts die de dag werkte. Niet de snelste. Maar het viel reuze mee, het was niet al te druk, en we konden om half vier al vertrekken. Toen we vertrokken stond er iemand aan de deur die een lichamelijk onderzoek moest hebben voordat hij de volgende dag met zijn werk kon beginnen. Dat zijn nou de dingen die ik niet snap, waarom wachten tot de dag voordat je het nodig hebt. Jammer voor hem, we waren dicht. Kom morgen maar terug.

Omdat ik geen idee had hoe laat ik thuis zou zijn hadden we besloten om maar lekker zelf pizza te maken, en vandaag de traditionele kalkoen te eten. Het is tevens de eerste keer dat er 1 kind niet bij is op een feestdag, maar die heeft het natuurlijk veel leuker in Nederland dan hier. We bewaren hem wel een kalkoenpoot.

Dan is het hier ook weer jachtseizoen. Al een maand voor pijl en boog jacht, en sinds zaterdag ook met geweren. Op zaterdag was het geknal buiten niet van de lucht. De man die nu de nieuwe buurman is jaagt al een paar jaar bij ons achter in het bos. Hij had een hert geschoten (met pijl), en toen hij hiermee het bos uitkwam gingen de honden compleet op tilt. Nu de bladeren van de bomen zijn kunnen we vanuit ons slaapkamer hun achtertuin zien, en toen ik de gordijnen open deed moest ik even goed kijken wat ik zag; er hingen 2 herten aan hun oude schommel. En gisteren toen ik oprit opreed hing er opeens een groot hert met gewei in de boom naast hun huis. Ik geloof niet dat ze allemaal uit ons bos komen. Je mag trouwens maar een beperkt aantal schieten, je moet 'deer tags' kopen en daar wordt er maar een beperkt aantal van vergeven. Het is hier in de omgeving heel gewoon om te jagen, terwijl de mensen in de stad al jaren een discussie hebben over hoe ze de hertenpopulatie daar moeten beperken.

3 Comments:

Blogger Bibi said...

Hier is er de afgelopen dagen ook flink op los geknald. Ik schrik toch altijd weer even.

9:20 a.m.  
Blogger Petra said...

Hier hoor ik het geknal (gelukkig) niet, maar ken wel een aantal mensen, die op herten jagen.

5:26 p.m.  
Anonymous Bianca said...

Het valt mij dit jaar erg mee, ik heb nog niemand een hert zien slachten of er 1 op het dak van een auto vastgebonden zien liggen. Ik denk dat ze zich dit jaar goed verstoppen die herten ;-)

8:48 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?