donderdag, februari 17, 2011

Maple seizoen is gestart

Maar eerst nog even een plaatje van vorige week, het zag er zo mooi uit met de sneeuw.




Muddles wil ook zien waar ik naar sta te kijken.

Vandaag was het lekker warm, lekker zonder jas naar buiten, maar we zullen er nog maar niet teveel aan wennen. Zaterdag wordt het weer erg koud.

Afgelopen zondag hebben we maple bomen aangeboord en flessen opgehangen. Vandaag heb ik er nog een stel aangeboord. Micky had van iemand een handboor met speciale boren voor de bomen van iemand gekregen, en ik moet zeggen dat het beter werkt dan de electrische boor die ik eerst gebruikte. Het sap loopt al goed, en ik heb "al" 5 gallon bij elkaar. Genoeg voor op 1 pannekoek als het stroop is.




Bart heeft onverwacht een paar dagen werk via het uitzendburo, invallen bij een restaurant voor iemand die ziek is. Hij heeft honderden broodjes gemaakt. Zo heeft hij allerlei baantjes gehad, maar een biologie/milieu baantje is nog niet zo gemakkelijk te vinden. Hij heeft 2 solicitatiegesprekken gehad die op niets zijn uitgelopen. Ze willen allemaal iemand met ervaring. Hij had zich aangemeld om een soort stage te doen, 5 maanden lang in de Adirondacks komende zomer. Hij is aangenomen en dus dat gaat hij eind mei doen. Het is via het Adirondack Park AmeriCorps. Hij krijgt er 'kost en inwoning', een kleine vergoeding, en een gedeeltelijke kwijtschelding van studieschulden voor. Die inwoning stelt niet veel voor, en bestaat soms uit weken achter elkaar in de bush in een tent. De eerste maand is training; ze krijgen onder andere training in het gebruik van een kettingzaag, paden bouwen, "lean to's" bouwen, en eerste hulp in de wildernes. Hij heeft er wel zin in, hoewel het soms wel afzien zal zijn! In ieder geval zal het een hele ervaring zijn, en de field study klas die hij in de Adirondacks gehad heeft was zijn favoriete klas.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Leuk vind ik dat, dat maple syrup maken! Hopelijk helpt dat "baantje" Bart met zijn resume.

8:49 p.m.  
Blogger Bibi said...

Wat een gave stagebaan voor Bart! Hij zal er vast een leuke tijd hebben.
Succes met het maple syruppen!

10:23 a.m.  
Anonymous Bianca said...

Dat is wel een superuitdaging voor Bart, gaaf hoor !

Succes met je Maples, wonderlijk eigenlijk dat zo met die kou het sap al zo goed loopt.

7:23 p.m.  
Blogger Petra said...

Spannend z'n stage. Goed dat hij dat gaat doen.
Succes met de siroop!

8:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?