zaterdag, november 13, 2010

Kippen en show

Bedankt voor alle medeleven en tips! We hebben inmiddels een Have a hart val, maar nog niks gevangen. De wezel heeft misschien al het loodje gelegd door het vergif dat Bart al in de holletjes geduwd had.
De gewonde kip leeft nog steeds en Bart geeft haar eten en drinken met een pipet. Er is iets goed mis met haar nek. Ze kan staan, maar haar nek niet optillen. Bart had haar de eerste dagen een nek "spalk" gemaakt van bubble wrap. Het leek niet veel uit te maken. In ieder geval eet ze nu beter, maar waarschijnlijk heeft ze een infectie. Haar kam ziet er wat groenig uit. Dus nu heeft Bart anti-biotica voor haar gehaald. Je kunt het gewoon in de farm winkel kopen. Een zakje wat genoeg is voor 280 gallons. Dat gaat wel even mee. Ik heb hem gezegd er voorzichtig mee te zijn. Er is al genoeg resistentie van bacterien.

De haan en gezonde hen hebben lekker buiten kunnen lopen, en 's nachts zitten ze beneden in de kelder in een hok. Het wordt tijd dat ze weer in hun eigen hok gaan. Ze denken dat het huis hun kippenhok is. Een paar avonden geleden toen het donker begon te worden vloog meneer de haan opeens tegen het keukenraam. Die wilde zijn hok in.

Helemaal zonder hindernissen gaat dat lekker buiten lopen voor hun niet. Vanmiddag was Muddles los, en gewoonlijk laat zij de kippen wel met rust, maar deze keer ontsnapte Bitz. Zij gaat wel achter de kippen aan, en toen Muddles dat zag ging zij er ook achteraan. De beesten kregen er bijna een hartaanval van, en Micky en ik renden als gekken achter de honden aan. Het zal wel grappig uitgezien hebben.

Gisteravond hebben Micky en ik een leuk avondje uit gehad. We zijn naar het Trans-Siberian Orchestra geweest in Rochester.



Het was geweldig, wat een show!! Er mocht niet gefilmd worden, maar we zagen genoeg mensen die dat wel deden met hun telefoon, en jawel hoor, als je het opzoekt staan er al verschillende video's van die avond op Youtube. Hier staat nog meer van hun muziek. Geweldig om te zien, die lichtshow slaat alles. Compleet met vuurwerk. Overweldigend soms.

Labels:

4 Comments:

Blogger Petra said...

Dat lijkt me ook super, dat Trans-Siberian orchestra.

10:31 a.m.  
Blogger Bibi said...

Ik hoop dat het goed komt met de zieke kip.
Wat een gave show lijkt me dat! Denk alleen niet dat ik Scott mee krijg...

9:49 a.m.  
Anonymous Cisca said...

Wat een naar verhaal van de kippen. Echt zielig, ik word helemaal verdrietig als ik het lees. Zijn jullie nog met de zieke kip naar de direnarts geweest?

Die show ziet er echt super uit!

8:55 a.m.  
Anonymous Hilde said...

Ik hoop dat je de wezel (of ander beest) te pakken krijgt. Lijkt me een efficiente val...

Kan me voorstellen dat je genoot van de show!!

Groetjes,

9:37 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?