dinsdag, oktober 26, 2010

Moment opname

Het North Rim Trail bij Taughannock Falls. Ik loop over een pad bedekt met pas gevallen gele bladeren. Overal om me heen vallen nog meer blaadjes. Ik kijk uit over het ravijn. Links in de verte het blauwe meer. De waterval ergens rechts. Ik kan hem niet zien door de bocht in het ravijn, maar hoor hem wel. Blaadjes dwarrelen langzaam de lange weg naar beneden. De bomen die het ravijn bedekken aan de overkant liggen in de schaduw. De zon schijnt door de boomtoppen boven aan het ravijn. Lange vingers van zonnestralen door een lichte mist bereiken deze kant van het ravijn. De zon bereikt de rivier nog net niet. Zon op mijn hoofd. Ik neem de scene in me op en wil het vasthouden. Opeens trekt er een sluier mist op uit de bomen op de ravijnhelling aan de overkant. Het is alsof alle waterdruppeltjes zich samentrekken. Het wordt snel een wolkje. Een zuchtje wind maakt het een wervelende nevel met slierten. Als een bosgeest. Dan is het opeens weg. Ik blijf nog even kijken, maar het moment is voorbij. Uniek.

5 Comments:

Blogger Bibi said...

Wat mooi beschreven, net of ik er zelf bij was.

8:55 a.m.  
Blogger Petra said...

Prachtig omschreven....
De natuur heeft echt kleine wondertjes. Goed om daar van te genieten.

12:08 p.m.  
Blogger Petra said...

Hoe herkenbaar, die heel bijzondere momenten, waar je zo intens van kunt genieten, maar die geen enkele foto kan weergeven. Heerlijk, die natuur!

10:30 p.m.  
Anonymous Bianca said...

Prachtig is dat die wondertjes in de natuur ! dat valt op camera niet vast te leggen hoe iets voelt aan je huid en hoe het ruikt buiten.

11:19 p.m.  
Anonymous Elke said...

Wow!

10:24 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?