zondag, november 07, 2010

O, horrors!

12 jaar lang is het vrij goed gegaan met de kippen. We zijn er wel eens een kwijt geraakt door een vos, of als we ze vergeten waren op te sluiten 's nachts. Iedere keer is het zielig om er eentje te verliezen. Vannacht of vanmorgen is het grandioos mis gegaan. 8 kippen lagen er dood in het hok en eentje op sterven. 1 streepjeskip en de haan zijn nog over. De rest lag met een open nek. Een slagveld.
We hebben een binnen en buitenhok voor hun, het binnenhok is helemaal hout, het buitenhok boven en zijkanten draad, met onder langs keien zodat niks eronder kan graven. Iets is in beide hokken gekomen, waarschijnlijk tussen een klein gat tussen de keien. Bart zei dat hij iets klein en zwart weg zag rennen. We denken aan een wezel. We hebben er nog nooit eerder eentje gehad. Vossen, coyotes, wasbeertjes en opposums, ze hebben het allemaal nooit klaargespeeld om dit fort binnen te dringen. Er wonen een paar chipmunks en ratten onder het hok die zich dik eten aan het kippenvoer, maar die kunnen geen kwaad.
Bart is meteen naar de stad gegaan om vallen en vergif te halen. Nu ben ik daar niet voor, een dier volgt zijn instinct, maar verdorie, van de kippen blijven ze af!
Bart en Niels hebben ze samen begraven. De kip die nog leefde staat beneden in een doos, maar er zal wel niks aan te redden zijn. De andere kip en haan zitten ook beneden in het oude konijnenhok. Bart wil er zeker van zijn dat die niet ook eraan gaan.
Gisteren zaten we nog te rekenen hoe oud die witte kippen wel niet waren: 6 jaar! Een hele leeftijd voor een kip. Ze hebben al heel wat hele koude winters en andere gevaren doorstaan, en nu dit. De haan is ook 6 jaar, en de streepjeskip die over is is 2 jaar.
Triest.

8 Comments:

Blogger Petra said...

Ach, wat verdrietig :(. Wat zullen jullie aangeslagen zijn.

5:12 p.m.  
Anonymous Elke said...

Oh, wat erg!
Wat moet je dan nog gaan bedenken om je kippen te beschermen? Moet je ze 's nachts dan echt helemaal gaan opsluiten in een binnenhok?

6:45 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Dat is inderdaad een naar beest geweest. Wat een slagveld moet dat geweest zijn. Wat moet je dan nog meer verzinnen om ze te beschermen.

Gr petra

8:45 p.m.  
Blogger Bibi said...

Wat ontzettend zielig, die arme kippen en wat rot voor jullie. Dat nare beest heeft ze goed te grazen genomen, ik hoop maar dat jullie 'm te pakken krijgen.

9:43 p.m.  
Anonymous Hilde said...

Ocharme, die beestjes! Ik kan begrijpen dat jullie er zo van aangeslagen zijn...

Inderdaad, wat moet je nog meer verzinnen om ze te kunnen beschermen? Jullie doen al zo jullie best... Hopelijk kunnen jullie de dief vatten!

Groetjes,

8:58 a.m.  
Anonymous Suzanne Vullers said...

Arme kippen. Jullie zorgen altijd zo goed voor ze en dan gebeurd er dit. Ik snap dat je de dader wilt vangen. Als je niet van vergif houdt, kun je ook HaveAHeart vallen kopen. Na het vangen kun je ze dan ergens anders loslaten. Wij hebben zo al heel wat gevangen... van een skunk tot squirrels en chipmunks en ze houden allemaal van pindakaas.

7:58 p.m.  
Blogger Ymkje said...

Ach, wat een verdrietig blog, arme kippen. Ik hoop dat jullie een oplossing vinden om dit te voorkomen. Sterkte!

8:29 p.m.  
Anonymous Bianca said...

Dan staat je hart toch even stil als je zo'n slagveld ziet smorgens, alleen maar doodgemaakt en niet opgegeten. Het is zo moeilijk om ze te beschermen tegen roofdieren tenzij je een betonnen hok hebt voor ze bijna waar ze 's nachts in moeten en dat zet je ook niet zo even neer.
Sterkte gewenst !

9:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?