vrijdag, oktober 01, 2010

Veel water.

Gisteren kwamen de restanten van een tropische storm over en het was me toch een regen. Giulia vond het maar vreemd dat het zo lang zo hard kon regenen. Waar ze woont aan de kust is dit nooit zo.
Gisteravond was er open huis op de high school. Een uur voordat het begon was er een bijeenkomst van de ESL leerlingen en families, en een dish to pass. Iedereen bracht wat eten mee, en Giulia had quiche gemaakt. Er was heel wat lekker en gevarieerd eten van veel landen. De leerlingen stelden zichzelf en hun familie voor in de klas. Niet alle leerlingen waren er; er waren er verschillende van Burma, eentje uit Noorwegen, Brazilie, Korea, Japan, en waarschijnlijk nog wat die ik niet meer weet. Ithaca is echt een internationale stad.
Daarna begon het open huis, waar je het lesschema van je kind volgt, elke 10 minuten verander je van klas. Giulia bleef bij de klas, en heeft ze leuk met de andere studenten kunnen kletsen. Ik volgde Niels z'n schema, en op zijn vrije uren ging ik naar Giulia's les. Heel leuk om de leraren te leren kennen, en een gezicht bij de naam te zien. Ze zijn stuk voor stuk heel enthousiast, en tegen de Engels leraar van Niels zei ik erna dat ik ook wel zijn les wilde volgen, zo leuk vertelde hij, en hij heeft een rits boeken die ik nog niet gelezen heb. Je bent welkom zei hij.

Grappig was dat we opeens in een klas zaten met een stel ouders van ons dorp hier. Het leek wel een reunie. Toevallig dat onze kinderen bij elkaar in de klas zitten. Ook kwam ik nog een oude vriendin tegen die ik al lang niet meer gezien had, en we spraken gelijk af om deze winter echt weer eens samen te gaan skien.

Met al die regen van gisteren was de kraan bij de watervallen flink open gedraaid. Vanmorgen ben ik met Muddles in Treman park gaan wandelen. Er waren meer mensen op dat idee gekomen, verschillenden stonden met hun driepoot camera's foto's te maken. Het was ook prachtig. Wat een natuurgeweld, en dat terwijl je kon zien dat het water al een halve meter gezakt was.




Hier gaat Muddles vaak het water in. Vandaag liever niet, maar dat snapte ze niet helemaal waarom dat niet mocht.





Een paar foto's van Bart's werk vandaag:

Photobucket

Photobucket

Ter vergelijking, een paar dagen geleden;

Photobucket

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous elke said...

Wat kan de natuur toch overweldigend zijn...

10:39 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Ook daarom ben ik gewoon dol op watervallen, ze zijn nooit hetzelfde. Prachtig!

12:33 a.m.  
Blogger Petra said...

Wat een verschil he?
Het begint al aardig te verkleuren bij jullie zeg. Hartstikke mooi.

4:51 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?