dinsdag, december 25, 2007

Kerst en verjaardag

Voor mij hoort bij kerstavond echt een avondmis, maar echt zin om naar Ithaca te rijden en in een bomvolle kerk te zitten had ik niet. Daarom dacht ik om eens naar de kerk in ons dorpje te gaan, een baptist kerk. Natuurlijk moesten de kinderen even protesteren, maar ze gingen toch mee. Het is maar een kleine kerk, we kenden verschillende mensen, en sommige anderen kwamen zich voorstellen, wel leuk. Sommigen kenden mij als de vrouw die met de beagles wandelt.

De kleine kinderen zongen, en speelden de 'nativity scene' na. Het kaliber van de muziek lag helaas niet zo hoog.
We hadden aan het begin van de dienst kaarsjes gekregen en op het einde gingen de lichten uit en werden de kaarstjes aangestoken, en werd er door allemaal gezongen. Dat was wel mooi.
De jongens hadden blijkbaar goed naar de preek geluisterd, want ze hadden er later allerlei commentaar op.

Weer thuis mochten ze allemaal 1 kado open maken. Alleen Niels maakte van de gelegenheid gebruik. Vreemd genoeg wachtte de rest liever tot kerstochtend. Niels kreeg een doos lego en heeft de rest van de avond zitten te bouwen.


De boom met kado's eronder.


De sokken, die we zelf versiert hebben.


Er is er een jarig, en dat is Niels...

Vanmorgen sliep iedereen uit. Wat een verandering met vroeger toen ze om 6 uur 's morgens bij ons aan de deur stonden.
Ik maakte een lekker ontbijt van pannekoeken, eieren, en muffins klaar, en daarna maakten we kado's open. Iedereen kreeg leuke dingetjes.


Voor Bart een paar films, kleren, en lekker warme laarzen om aan te doen bij zijn nieuwe baan bij Greek Peak.




Niels met de lego.

DaSom kreeg onder andere een kookboek. Eens kijken of we lekkere resultaten zullen krijgen!

Gewoonlijk wachten we met Niels zijn verjaardag vieren tot 's middags, maar hij wilde deze keer zijn kado's graag 's morgens. Dus voor hem gezongen, en hij kreeg zijn verjaardagskado. We proberen het toch altijd speciaal te houden voor hem, en ik heb niet het idee dat hij zich ooit tekort gedaan voelt door met kerst jarig te zijn.

Vanmiddag hebben we een van de films gekeken die Bart gekregen had, Die Hard or Live Free. Nou niet echt een kerstfilm, wel flink actie.

Voor ons eten had ik onder andere kip parmesan gemaakt. Dat had ik nog niet eerder gemaakt, maar eigenlijk heel simpel en erg lekker.
Voor toetje hadden we Niels z'n verjaardags taart. Toen Tim jarig was had Niels het commentaar dat ik altijd zo'n zelfde taarten maak. Dus had ik eens iets anders gedaan. Geen chocolade taart, maar een witte taart, en zelf het glazuur gemaakt. De bedoeling was dat het kerst groen en rood zou zijn, maar het resultaat was meer een zuurstokjes kleur. Het smaakte wel goed.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd Niels! Wel apart hoor een kerst kindje. Maar wel dubbel tegelijk. Kadootje kerst en verjaardag en dat op 1 dag.

Taart ziet er leuk uit. Ik vind zelf maken erg leuk. Eigenlijk leuker dan opeten.

gr petra

11:54 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Happy Birthday Niels! Een heel fijne verjaardag en heel fijne kerstdagen gewenst!

Mooie taart!

4:29 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Happy Birthday to Niels !!!!
and Merry Christmas to you all !!
Whishing you the best !!
Anais

6:04 a.m.  
Blogger Petra said...

Nog gefeliciteerd met Niels zijn verjaardag! Dat ziet er als een dolgezellige dag uit! De afgelopen paar jaar ben ik niet naar de kerk geweest, want Christine wilde nooit. Maar Katja gaat altijd met Leah's familie mee en dat wil ik volgend jaar ook weer gaan doen. Ik vind het er eigenlijk bij horen.

10:18 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd met Niels!! Leuk dat DaSom nu ook kennis maakt met een echte Amerikaanse kerst!!

1:27 p.m.  
Blogger Hans Hendriks said...

Ziet er goed uit hoor die taart ! en Niels nog gefeliciteerd met je verjaardag (en jullie allemaal natuurlijk)

Groetjes

9:31 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?