dinsdag, mei 30, 2006

Puf puf

34 graden vandaag! Pff, dat zijn we niet meer gewend!
We hebben het rustig aan gedaan vandaag, wat winkelen (airco!) en verder thuis koel proberen te blijven. Vanavond heeft Micky de airco in het raam gezet, nu het zwembad nog en dan zijn we klaar voor zomer.

De rupsen hebben weer een invasie ingezet en ik ben "killer queen" met mijn plantenspuit met zeepzop. Helaas laat Micky het er niet bij en hij staat klaar met zijn spuitbus met chemische oorlogsvoering. De hoeveelheid rupsen is net iets uit een sci-fi film. Als je onder sommige bomen staat hoor je een geluid wat op kleine regendruppeltjes lijkt, maar het zijn de poepjes van de rupsen die omlaag vallen, en misschien van honderen rupsepootjes die lopen en mondjes die eten.
Deze boom, een sugar maple, zou helemaal in het blad moeten staan, maar is zowat kaalgevreten.




Genoeg van de griezelverhalen, en wat anders. Bart moest vandaag op voor zijn rijbewijs, en... is geslaagd. Hij heeft er niet veel van verteld, maar er zal ook niet veel te vertellen zijn. Het had maar 10 minuten geduurd, hij had alleen wat in de stad rond hoeven te rijden en niet eens parallel te parkeren of keren in de straat. We hadden hem die 2 rijlessen laten nemen, en de derde rijles was het examen. Ze kwamen hem ook mooi bij de school halen, en hij is niet naar het Department of Motor Vehicles hoeven te gaan. Maar goed ook, want dat is niemands favoriete plaats.
Nu is de volgende stap om onze autoverzekering te veranderen en er een tiener bij te schrijven. Dat zal de prijs flink opjagen! Misschien kunnen we voor hem apart een verzekering doen.

7 Comments:

Blogger kastelke said...

Is die rupseninvasie echt zeer lokaal daar aan jullie huis, of is heel de omgeving er door getroffen?
Proficiat aan Bart, voor het behalen van zijn rijbewijs!
Wij hebben hier elk jaar een invasie van meikevers. Het duurt meestal maar een dag of 3, maar dit jaar heb ik nog maar 2 meikevers gezien! Misschien dat het nog te koud is, we zitten hier met temperaturen tussen de 12 à 16 graden, heel koud dus!

3:22 a.m.  
Blogger Annemiek said...

We waren vandaag in een park en daar waren ook veel rupsen, wel van verschillende soorten. Op mijn werk heb ik gevraagd of anderen er ook zo'n last van hadden, en niemand had er zo veel.

7:04 p.m.  
Blogger Petra said...

Zijn het tentworms? Onze kinderen vinden het heel leuk ermee te spelen, maar ze zijn natuurlijk funest voor de bomen.
Proficiat voor Bart!

8:42 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Nee, bij ons spelen ze er niet mee. Ik kwam er pas geleden pas achter welke soort het is, het is de forest tent caterpillar. http://www.na.fs.fed.us/spfo/pubs/fidls/ftc/tentcat.htm
Deze website vond ik erover, en nu denk ik ook dat ik weet waarom er zo veel zijn; we hadden altijd heel veel van die vliegen die, zoals ik hier lees, eitjes in de coccons leggen. De laatste jaren heb ik weinig vliegen gezien, en nu kunnen de rupsen weer vermenigvuldigen. Dat en een milde winter.

10:08 p.m.  
Blogger kastelke said...

Troost je, in Spanje vrezen ze door de weersomstandigheden voor een kakkerlakkenplaag!!! Geef me dan toch die rupsen maar!

8:21 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat leuk dat Bart nu zijn rijbewijs heeft gehaald. Zal je wat minder moeten rijden... Anderzijds ben je als ouder toch steeds een beetje bezorgd als ze met de auto onderweg zijn, niet?

Hier hebben we gelukkig geen last van rupsen! Vandaag heb ik wel veel mieren gezien rond het huis. Zal dus ook maatregelen moeten nemen met mierenlokdoosjes. Vrees dat een sopje hier niet tegen helpt!

Groetjes,

12:26 a.m.  
Blogger Petra said...

Bart gefeliciteerd met je rijbewijs. En Annemiek jij veel sterkte met de verzekering. Vindt dat hier toch wel een apart verhaal. Dat kost echt heel veel geld. Eigenlijk niet eerlijk vindt ik.
Hoop ook dat de rupsenplaag inmiddels aan het afnemen is.
Groetjes Petra

7:29 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?