dinsdag, januari 10, 2006

Allemaal saaie dingen

Het is hier een tijdje stil geweest, omdat er gewoon niets gebeurd is. Lekker saai allemaal; het is gewoon een rustige week geweest. Ik heb maar 1 dag gewerkt, en eens een keer een vakantiedag opgenomen. Mijn opgespaarde vakantietijd zat op het maximum van 180 uren en er kwam niks meer bij. Ik hoef bijna nooit een vakantiedag op te nemen omdat ik maar 2 of 3 dagen per week werk, zelfs als ik week vrij wil kan ik op zondag en maandag werken, en de volgende week vrijdag en zaterdag en heb zo een hele ruk vrij zonder er een vakantiedag aan te pas komt. Maar nu kwam ik er pas geleden toevallig achter dat ik op mijn maximum zat. Ook heb ik nog 18 uur "holiday" tijd en 6 uur "personal time" die op moet voor februari. Het is eigenlijk wel een luxe "probleem", want sommigen hebben al hun vrije tijd op door ziektes, of bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Daar zijn ziekte uren voor, maar als je er daar niet genoeg van hebt kun je vakantietijd hiervoor gebruiken.

De hele week heb ik dingetjes in huis gedaan. Wat verfwerk, opruimwerk en achterstallig huishouden. Ook weer eens een boek gelezen, Cold Mountain, heel mooi.
Het is wekenlang zo'n grijs weer geweest, pas op zondag kwam de zon af en toe door en ook vandaag scheen de zon. Dat voelt toch meteen een stuk beter aan. De temperatuur is net boven het vriespunt, en voelt warm aan. Normaal is het diep onder nul deze tijd van het jaar. Zondag heb ik in Sapsucker Woods gewandeld en vandaag hier in de buurt. Biego doet het ook goed om eens een flink stuk te wandelen. Hij loopt steeds zo stram, maar als hij eenmaal wat opwarmt rent hij weer. Hij begint wel wat kuren te krijgen. Zodra we ons omdraaien om terug naar huis te lopen wil hij niet meekomen. Vandaag ging hij zelfs op de weg liggen, zo van, ik wil nog verder lopen.

Volgende week beginnen lessen weer, deze keer doe ik een online les van Mansfield University, "current issues in professional nursing". Ik denk dat het wel interessant zal zijn.
Het heeft nog heel wat tijd gekost om alles rond te krijgen. Vorig voorjaar had ik me al aangemeld, maar toen zijn ze de transcripts van Purdue kwijtgeraakt, en ik maar wachten op hun evaluatie van credits. Toen weer nieuwe transcripts laten sturen en in december kreeg ik te horen dat ik aangenomen was. Ik heb nog altijd geen evaluatie binnen, maar ben er achteraan gegaan om me toch voor een les aan te melden. Dat kon, maar alles is zo op het laatste moment, en het is zo'n gepuzzel om het allemaal uit te zoeken. Het is ook nog vakantietijd voor de universiteiten, en dan is het moeilijk om de juiste mensen te pakken te krijgen.
Ook hier moest ik weer bewijzen van immunizatie sturen (te gek voor online lessen, maar ook maar niet mee gevochten), en op vrijdag kreeg ik bericht dat je je lessen voor maandag moest bevestigen en betalen. Nu weet ik nog altijd niet welke boeken ik nodig heb, en ik heb een email naar de lerares gestuurd. Wat wel handig is dat op de Mansfield website een boekenlijst staat wat er voor alle lessen nodig is, maar bij deze les staat geen boek. Misschien doen we het zonder.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Annemiek, ik vind het wel moedig dat je zo'n online-cursus doet. Dat vraagt toch heel wat zelfdiscipline...
Wat zie je zoal in zo'n cursus? Hebben jullie daar ook zoveel last van diverse ziekenhuisbacteriƫn? Vorige week was er op de Belgische TV een reportage over, en bleek dat er heel wat infecties zijn! Dagelijks sterven hier zo'n 3-tal mensen ten gevolge van zo'n infectie! En dan werd het ziekenhuis van Breda daar tegenover geplaatst, waar haast nooit zo'n bacterie voorkomt (net zoals in de rest van Nederland). 'k Heb op slag besloten dat ik een vergroeiing aan mijn teen toch maar niet laat wegsnijden voor we naar Amerika vertrekken, en ik hoop dat de situatie ginder beter is!

2:08 a.m.  
Blogger Petra said...

Succes met de online cursus! Wel een gedoe om erbij te komen, zeg! Idioot, dat je je immunizations moet laten zien.
Brynna is ook al zo stram, die begint echt heel oud te worden, helaas. Blij, dat de zon weer schijnt, hier is het nu een dag somber NL weer, zoals wij het noemen, maar verder mogen we niet klagen!

2:58 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke, ik denk dat je het over de MRSA bacterie hebt; Nederland probeert met alle macht die bacterie uit de ziekenhuizen te houden met allerlei drastische maatregelen, zoals afdelingen sluiten of personeel met ziekteverlof te sturen totdat ze geen drager meer zijn. Hoe effectief het allemaal is weet ik niet, hoeveel mensen er in Nederland sterven aan infecties, want dit is natuurlijk niet de enige bacterie.
Hier komt MRSA enorm veel voor, elke dag hebben we wel iemand op de afdeling liggen in isolatie die het heeft of gehad heeft (en eenmaal gehad gaan we ervan uit dat ze altijd dragers zijn en isoleren we). Verpleeghuizen zijn ook zo'n broedgronden voor deze bacterie.
Dus ik denk dat je rustig je teen operatie in Belgie kunt hebben, want hier is het niet veel beter. Mensen die de MRSA bacterie oplopen zijn vooral de mensen die lang in het ziekenhuis liggen met veel infuzen of catheters, en mensen met verminderde weerstand.Dus daar val je met die teen niet onder :-)
Petra, hier wordt het ook al een beetje lente-achtig op het moment. Even een pauze in de kou.

8:11 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Cold Mountain is ook een film ja, ik heb hem nog niet gezien. Het boek is in ieder geval heel goed.

6:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?