donderdag, januari 12, 2006

Lente in januari

Dit is er nog over van de grote sneeuwbal die de kinderen gemaakt hadden. Meg en ik zouden gaan skien vandaag, maar ze had een ziek kind en de sneeuwcondities zullen nu ook niet allerbest zijn.
Het was vandaag zo'n stralend weer, met weinig moeite kun je je op zo'n dag even inbeelden dat het lente is, hoewel het toch nog koud was. Er scheen een heerlijk zonnetje. Vanmorgen heb ik een 4-mijls rondje gelopen met Biego, die het prima volhield. Met zo'n wandeling is er van zijn stramheid niks meer te merken. Het nadeel van lopen op een landweg zijn soms de loslopende honden, en deze keer kwam er een grote herdershond op ons afstuiven. Hij snuffelde even aan Biego snuffelen en gromde, en toen riep zijn baasje hem. Je weet maar nooit hoe zo'n hond reageert, en dat kan best griezelig zijn.

Aangezien het zo'n mooi weer was wilde ik nog meer buiten bezig zijn, en heb ik wat met keien gaan gooien in de beek. Een beetje arbeidstherapie dus. De beekomlegging die we vorige zomer gemaakt hadden heeft gefaald, en grote brokken zand vallen de beek in omdat het van onder uitholt. Ik heb heel wat stenen tegen die muur van zand gegooid, maar veel zal het toch wel niet uitmaken. Als de beek hard stroomt worden die waarschijnlijk weer weggeslagen. Bart heeft toen hij thuis kwam hier ook nog even aan gewerkt.

1 Comments:

Blogger Petra said...

He, lekker zo buiten bezig zijn! Onze vijver loopt om de een of andere reden opeens leeg :(. Geen idee waarom, maar ik vrees voor de vissen.
Het wordt hier dit weekend weer kouder, daar ook?

4:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?