maandag, januari 02, 2006

En toen waren er nog maar 4

Het was een leuke jaarwisseling, met het telefoontje uit Kessel, en de spelletjes die we 's avonds gedaan hebben. We hebben een nieuw spel, Cranium, waarbij je teams hebt, en dingen moet raden door tekenen, klei dingen maken, liedjes neurien, en personen of dingen na te doen. Verder zitten er ook veel vragen bij, maar de doe-dingen zijn het leuks, en we hebben flink gelachen.

Vandaag probeerden Micky en ik bij Taughannock Park te gaan wandelen, maar het pad was 1 ijsmassa, dus dan maar langs het meer lopen. Ook dat gaven we snel op, want het waaide erg koud. Bij het park zagen we een auto geparkeerd met Aruba kenteken. Die zijn ver van huis!

Vanmiddag was Bart het kippenhok schoon aan het maken en hij kwam erachter dat er maar 4 kippen waren en 1 haan, terwijl er eigenlijk 5 kippen moeten zijn. Normaal gaat hij 's avonds nog even naar de kippen om ze binnen te doen, want die gekke beesten blijven buiten zitten, zelfs in de kou. Gisteravond voelde hij zich niet lekker en heb ik ze binnen gedaan en kon wel bijna zeker zeggen dat er toen nog 5 waren. Na wat detective werk zagen we dat er stenen verschoven waren onder het hok en vonden we sporen in de sneeuw van waarschijnlijk een wasbeertje. Jawel hoor, onder het hok lagen de resten van de vermiste kip.
We hebben de opening onder het hok weer dichtgemaakt met stenen, en maar hopen dat het niet weer gebeurd. Het is de eerste keer sinds 6 jaar dat we een kip aan een dier verliezen, toch niet gek als ik soms anderen hoor die al hun kippen op deze manier kwijtraken.
Beneden nog een foto van de kippetjes, het is niet goed te zien op de foto, maar de kip die achter de haan staat is half kaal. Haar veren waren opeens allemaal uitgevallen, en ook nog net toen het -10C was. Dat is normaal voor kippen als ze ongeveer anderhalf jaar oud zijn. Nu beginnen de veren weer te groeien. Het ziet echt niet uit, zo'n half geplukte kip. Het zijn toch taaie beestjes om half kaal de kou te kunnen overleven!

3 Comments:

Blogger Petra said...

He, jakkes, wat naar! Hier worden de kippen vaak door haviken "gestolen". Mijn vriendin heeft het uiteindelijk maar opgegeven ze te houden. Hopelijk heeft dat dier nu niet de smaak te pakken!

6:22 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dat hoop ik ook! Havikken hebben ook wel eens geprobeerd ze te pakken te krijgen, maar het is ze (nog) niet gelukt. Overdag zal de haan ze beschermen, maar 's nachts kun je de kippen zo oppakken zonder tegenstribbelen. Het is alsof ze hun brein uitzetten.

8:07 p.m.  
Blogger Petra said...

Ach gossie....
Zo zielig voor kippetje.
Had hier wel zo'n soortig verhaal gehoord met konijntjes....
Je moet er niet aan denken.

9:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?