zondag, januari 03, 2010

5 jaar bloggen, nieuwe jaar, en home improvement

5 jaar bloggen heb ik erop zitten! Wauw! Bedankt lezers! Want zonder jullie zou ik maar wat in cyberspace zitten kletsen en dat zou een stuk saaier zijn.

Maar wat is dat nou? Inbeelding of niet? Eerste dag in het nieuwe jaar gaan we boodschappen doen en opeens zijn de prijzen omhoog gekrikt. Wat de vorige week nog $3 was is nu $4.

Oudjaar hebben we hier thuis gevierd. De sjoelbak (die pa zo mooi gemaakt heeft) werd uitgehaald, en we hadden hapjes en wafels. Het was leuk.





Die wafels zijn zo'n succes, die moet ik eens vaker maken. Gisteren wilde ik er wat mee naar mijn werk nemen maar tot mijn verrassing was de hele stapel al op. Je zult het weten dat de jongens thuis zijn! De melk is ook niet aan te slepen, 1 gallon per dag gaat er op.

Afgelopen week had ik een rits dagen vrij (echt vakantie opnemen kunnen we niet in deze tijd), en ik wilde een of ander home-improvement project doen. Dus ben ik met de badkamervloer beneden begonnen. Ik wilde er nieuwe vinyl tegels in leggen. Een kwart van wat er lag lag los. Die waren snel eruit. Om de rest eruit te halen heb ik wel een paar uur gewerkt. Een handige truc is om ze met een fohn warm te maken en dan met een plamuurmes eruit te lichten. Klinkt gemakkelijk genoeg, maar toch nog best zwaar en werkelijk alles komt onder de lijm te zitten.


Daarna de vloer geverft, maar toen ik de gekochte tegels los erin legde vond ik het niet mooi;



In de winkel ziet het er altijd anders uit. Dus die weer terug gebracht. Naast de tegels in de winkel lagen vinyl planken. Die zagen er goed uit, dus die genomen. Dat zag al beter uit op de badkamer. Het was even een leerproces om het goed te krijgen, want ze worden heel anders gelegd dan vinyl tegels. Als ik dit meteen gedaan had, had ik die oude tegels er ook niet uit hoeven te halen en een heel werk uit kunnen sparen. Het was een heel gepuzzel en gepriegel met al die hoeken die op die badkamer zitten. Tegels zouden gemakkelijker geweest zijn. Ik heb geen vingerafdrukken meer op mijn vingers zitten van ze telkens van de plakstrippen af te trekken!


Alleen de randjes moeten nog wat afgewerkt.

Ja, en dan komt van het een het andere. Ik heb een nieuw verfje uitgezocht voor de badkamer. Natuurlijk doe ik alles achterstevoren want verven zou wat gemakkelijker zijn voordat er een nieuwe vloer in ligt...
We zoeken ook naar een nieuwe wasbak en kastje, maar dat is nog niet zo eenvoudig om kwaliteit te vinden dat ook nog past. Typisch toch hoe Micky al het donkerste van het donkerste hout altijd zo mooi vindt, maar ik wil een wit! Als ik die simpele constructie zie van wat we nu hebben, dat moeten we toch ook zelf kunnen maken.


Het kastje valt bijna uit elkaar.

Wordt vervolgd.

Labels: ,

7 Comments:

Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Gaaf die vinyl" planken" wist niet dat dat bestond ziet er echt leuk uit zo! Knap werk hoor. Ik heb de badkamer en keukenvloer vorig jaar gedaan (wat een ellende om die oude tegels eruit te krijgen, ik voel je vingers met je mee ;-)
Maar......grrrrr bij ons laten nu een aantal van de plaktegels op de keukenvloer los, ik heb me voorgenomen om binnenkort een houten vloer erin te gaan leggen alleen dat zagen in die hoekjes pfff
Ik zal ook opletten of de prijzen bij ons ook omhoog gegaan zijn.

11:29 a.m.  
Blogger Petra said...

Gefeliciteerd met vijf jaar bloggen alweer! Die badkamervloer ziet er goed uit. Ik ben ook meer van de lichte, in plaats van het donkere hout.

6:09 p.m.  
Blogger Petra said...

Gefeliciteerd!! 5 jaar is een hele tijd! Mijn 5 jarige jubileum is 15 januari. Die jaren zijn voorbij gevlogen!

7:42 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

5 jaar, dat is dus een half decennium. Volhouden hoor, ik kom hier heel graag lezen!

Jij bent het nieuwe jaar al ontzettend constructief ingegaan! Het eindresultaat mag er dan ook naar zijn.
En misschien met je echtgenoot afspreken dat diegene die het werk doet, de kleur mag bepalen. ;-) (maar dat moet je natuurlijk maar zeggen vlak voor jij zelf een paar dagen vrij hebt, hihihi)

3:59 a.m.  
Anonymous Inge said...

Ik zit aankomende zomer aan de vijf jaar. Je badkamer ziet er goed uit. Mag ik je inhuren als ik een huisje in NL heb?

6:57 p.m.  
Blogger Ymkje said...

De allerbeste wensen voor 2010. En gefeliciteerd met je 5-jarig blog jubileum. Ik lees je verhalen altijd met veel plezier.
Jullie badkamer vloer ziet er prachtig uit, knap dat je dat zelf hebt gedaan. Ik vind lichte kleuren ook mooier, zeker in een kleine ruimte. Succes met de afwerking verder!

8:11 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Jij ben t het jaar wel goed begonnen om gelijk te klussen. Super 5 jaar bloggen.Super!

gr petra

5:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?