zaterdag, november 12, 2011

We zitten er warm bij

Een paar maanden geleden hadden we een energie audit laten doen; op het Ithaca Festival gaf een bedrijf coupons weg om dit gratis te laten doen. Dat hebben we gedaan, en ik heb van die man vanalles geleerd over isoleren en dichtkitten. Er werden allelei dingen aangeraden om te doen. Uiteraard, want daar verdiend zo'n bedrijf dan het geld aan. Voor een hoog prijsje konden we meer isolatie aan laten brengen onder andere. Ze zouden dan op de zolder een laag isolatie inspuiten. Dat losse spul zagen we niet zo zitten, en het was ook veel te duur, dus we vroegen Steve. Hij had een betere prijs, nog genoeg hoor, maar ik zag me daar zelf nog niet mee bezig zijn. Deze week heeft Steve samen met zijn hulpje een dikke laag isolatie gelegd. Zo zijn we we van een R factor van misschien 7, naar meer dan 30 gegaan. Ik heb het idee dat we het nu al merken. Het is overdag nog redelijk mooi weer, maar we hebben de verwarming deze week nog maar 1 keer aangehad, terwijl het 's nachts toch al vriest. Waarschijnlijk was dit iets wat we jaren geleden hadden moeten doen!



De dikke wollige lagen.

Alleen is er nu een ander probleem. We dachten dat de lamp in de hal alleen maar kapot was, en die buiten ook, maar er blijkt iets mis te zijn met de stroom. Misschien is er boven op zolder iets losgeraakt bij die lampen toen ze daarboven gelopen hebben. Dat zal nog lastig uit te vinden zijn.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Ziet er warm uit. Wel balen van de stroom, hopelijk vinden jullie het probleem gauw.

9:48 a.m.  
Anonymous Elke said...

En gelijk heb je, dat je zo'n audit laat doen. Je woont immers niet in een nieuwbouw, en dan kan er altijd wel wat verbeteren. Al stellen ze soms wel eens dingen voor waarvan je je afvraagt of het wel nut heeft als je pas na 15 jaar 'winst' begint te maken he (rekening houdend met je investering en wanneer je dat dan terugverdiend hebt). Maar extra isolatie op de zolder is zeker een hulp!

12:09 p.m.  
Blogger Bibi said...

ai ai, maar hopen dat het makkelijk te verhelpen is. Leuk zo'n suikerspin zolder ;-)

2:08 p.m.  
Anonymous Bianca said...

zo ga is een goede berg isolatiemateriaal maar ga daar maar eens zoeken naar je electriciteitsdraad. Wellicht kun je beter een nieuwe aan (laten)leggen.
Maar ik geloof zeker dat het een heel stuk zal schelen in je energiekosten.

8:31 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?