zaterdag, november 21, 2009

Jager versus hert

Al de hele week, en ook af en toe hiervoor, horen we de knallen. Vandaag begon het feest dan serieus. Jachtseizoen. Micky zei dat hij vanmorgen wakker werd en het klonk alsof er een oorlog was losgebroken. Zoals ieder jaar weer. Arme Kibbels. Die kan niet tegen dat knallen.

Jagen met pijl en boog mag al een maand. Shawn heeft al weken geprobeerd een hert te schieten. Vandaag is het gelukt maar dan met een geweer. Hij vertelde dat er een eindje verder op de berg wel heel veel mensen in het bos moeten zijn geweest, die allemaal op dezelfde kudde herten schoten. Uiteindelijk kwamen die herten bij zijn boomzitje voorbij rennen en heeft hij er een geschoten. Jee, wat moeten die beesten opgejaagd zijn.

Het ziekenhuis krijgt met het jachtseizoen ook meer business. Niet eens zozeer degenen die elkaar of zichzelf per ongeluk schieten, maar de "weekend warriors". Degenen die normaal gesproken niet zoveel van de bank afkomen en dan opeens door de bossen gaan struinen, en berg op en af moeten klimmen. En dan hebben ze opeens pijn op de borst. Er valt er ook wel eens eentje uit de boom. Helemaal vervelend als ze alleen jagen, zonder buddy, en hun rug breken. Knap als ze dan ook nog terug bij hun auto zien te komen.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Hier is pas een studente doodgeschoten door een jager, die haar voor een hert aanzag. Vreselijk! De zonen van mijn aerobics lerares jagen ook en haar drie (!) vrieskasten liggen vol hert. Ik weet, dat er teveel van rondlopen, maar ik blijf het een nare "sport" vinden.

4:11 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Hier is het ook los gebarsten en ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die normaal niet in de bossen struinen er nu gewond raken. Daar denk je inderdaad niet eens aan.

Ons motel zit ook vol met jagers, die voor zover ik weet nog niks gevangen hebben.

Die beesten worden nu zo opgejaagd dat ook de ongelukken met auto's wel toe zal nemen.

gr petra

9:56 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

"Weekend warriors", hahaha, wat een leuke naam!

1:35 p.m.  
Blogger Bibi said...

Hier ook hetzelfde liedje natuurlijk. Het berenjachtseizoen was geen succes want het regende en dan is het volgens kenners moeilijk een beer te vinden. Het hertenseizoen belooft wel succesvol te worden, maar het is wel een beetje laf zoals sommigen hier jagen, die gaan de hele dag in hun hutje in een boom zitten en zoals je al zei, laten anderen de herten richting de boomhut opjagen, zo is het makkelijk wat te schieten natuurlijk.

2:31 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?