Annemiek's world

vrijdag, maart 22, 2013

Ongelooflijk

Je zult het niet geloven, maar er is alweer een collega plotseling overleden. Hij was een jaar of 4 geleden met pensioen gegaan en werkte nog af en toe als oproepkracht. Vorige week had hij een hartaanval gehad, was flink ziek, maar opgeknapt en weer thuis. Er zijn zoveel trieste dingen. Een andere collega heeft kanker, nog een andere is net kankervrij verklaart, de 16 jarige dochter van een oud-collega heeft kanker, en een oud-klasgenootje van Tim ook. De jongste dochter van een collega ligt momenteel heel erg ziek met een ontsteking. Als je met zoveel mensen werkt krijg je ook veel van het lief en leed te delen, en in zo'n klein ziekenhuis is het toch een beetje een familie.
Nou, en dan hoorde ik ook het nieuws dat een collega ontslagen is omdat ze de privacy van een patient geschonden had en iets op facebook gezet. Dat komt ook hard aan, ik ken haar al zeker al 10 jaar, en het is een goede verpleegkundigee, en dan staat ze zomaar opeens op straat. Dat zet mezelf weer eens aan het denken over dit blog. Je kunt je wel voorstellen dat ik hele boeken vol kan schrijven over wat ik allemaal meemaak, maar dan begrijp je ook meteen waarom ik dat niet doe. Alles gaat de wijde wereld in, en al is het in het Nederlands, ik ben er supervoorzichtig mee. Temeer reden om het oppervlakkig te houden en  goed na te denken wat ik er over de familie en en zo inzet. Ik heb eraan gedacht om ermee te kappen, maar ik denk dat ik af en toe toch nog met wat dingen op de proppen kan komen die ook leuk zijn om te delen.
Interessante dingen zoals het weer, dat ondanks dat de kalender op lente staat nog steeds sneeuw dumpt. Of over de robins die terug zijn. Of over de wasmachine die het begeeft, 3 maanden nadat de garantie afloopt. Of we die zullen laten proberen te laten maken of niet? De reparatieman is gebeld maar ik heb nog niks gehoord. Dit weekend zijn we bij Tim, en aandgezien hij nog geen uitklapbank heeft waar we zouden kunnen slapen zitten we in een hotel en hebben we de vuile was maar meegenomen om in het hotel te doen. Wel grappig, gewoonlijk kon je met de vuile was thuis, en wij zullen met de schone thuis komen.

Labels: ,

dinsdag, maart 05, 2013

Sport, of het gebrek eraan

Het is een emotionele week geweest. Het weekend heb ik gewerkt, het was tevens onze collega's begrafenis. Het was zondag rustig op het werk, zodat ik samen met een andere collega even naar de "calling hours" geweest ben. Het was er druk, veel mensen van het werk die ook vanuit het werk uit er even tussenuit piepten om te komen. Een andere collega is de schoondochter van deze man, dus ze zal de komende tijd genoeg steun kunnen gebruiken. Het is toch geen hartaanval geweest, maar wat het nu precies wel was weet ik niet, en hoef ik ook niet te weten.

Ik realiseerde me dat ik de laatste tijd wel erg weinig aan sport gedaan heb. Mijn dagelijkse wandelingen zijn erbij ingeschoten en daar heb ik gisteren eens verandering in gebracht. Samen met Muddles ben ik bij Taughannock Falls gaan wandelen. Dat had ik deze winter nog niet gedaan. Berekoud, maar wel lekker.
Vandaag schijnt de zon eindelijk eens sinds meer dan een week. Heerlijk.

Het maple sap seizoen is een maand geleden weer opgestart en mijn flessen hangen weer. Als je dan in de krant leest over mensen die 1000 tappen hebben. Zit ik met mijn paar tappen, maar het is hobby en ook dat krijgt me even buiten en het huis uit.


En over sporten gesproken; half januari hadden we een trimfiets gekocht. Na 2 keer gebruiken ging er iets aan kapot, het rammelde binnenin als je trapte. De producent werd opgebeld, en er zou iemand naar komen kijken. De man die zou komen belde twee keer af; de tweede keer vanwege een sneeuwstorm, dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Toen kwamen ze eindelijk twee man sterk, en het eerste wat ze deden was ons om de handleiding vragen. Dat klonk niet goed. En inderdaad, na een kwartier proberen om de fietst open te maken gaven ze het op. Maar goed ook, ze hadden vast niet geweten wat ze moesten doen als ze er binnen in konden. Dus wij weer naar de producent gebeld. Ze vonden het maar een raar verhaal, en zei dat die monteurs niet meer terug hoeven te komen. Ze belden terug met een nieuwe monteur's telefoonnummer, we hebben een afspraak gemaakt, en hij kwam vandaag. Hij had de juiste gereedschappen bij zich, en hij heeft het kunnen maken. Hij wist precies wat er aan mankeerde en hij had deze fietsen vaker gemaakt. Dus nu, bijna 2 maanden later, kunnen we eindelijk hem eindelijk gebruiken. Hehe!

Who links to my website?