Annemiek's world

donderdag, juni 28, 2012

Kibbels

Net kinderen, je kunt je de rug niet draaien, of er is er een ondeugend.


dinsdag, juni 26, 2012

Weekendje naar Tim

Afgelopen weekend zijn we naar Tim geweest. Zijn internship bevalt hem wel. Hij zegt vanalles te leren en zinnig werk te doen. Zijn baas had hem al gezegd dat ze hierna contact moeten houden, wie weet zal het tot een baan leiden. Hij heeft me uitgelegd waar hij mee bezig is, en als ik het goed begrijp is het een programma schrijven waarmee verandering in een programma gemakkelijker te doen zijn.

Zijn woonplek vindt hij wat minder. Hij noemde de man vooral vervelend. Vaak luid de muziek aan, altijd foeterend op zijn ex-vrouw. Hij voelt zich er wel veilig, anders was hij er nu al weg, maar hij denkt ervover om wat anders te zoeken. Die beslissing zal hij dan toch deze week moeten nemen als hij denkt er niet nog 2 maanden tegen te kunnen.

Het was leuk om hem te zien, en even een weekend er tussenuit te zijn. Het was zo'n ingeving vrijdagavond om zaterdag te gaan. Dat zullen we vast nog wel een keer doen.
We hadden met hem bij een winkelcentrum afgesproken, van daaruit hebben we zijn auto bij het hotel gedropt en zijn naar Bear Mountain gegaan. Daar zijn we al eens eerder geweest, het is er erg mooi. Dit keer was het zo helder dat je Manhattan in de verte kon zien liggen:



De Hudson Rivier.




Als je bovenstaande 4 foto's aan elkaar zou leggen heb je het panorama.


En alweer op een ander bankje.

Daarboven zagen we de bordjes met Appalachian Trail. Dat geeft je een idee hoe lang dat trail is!

Hierna zijn we naar de andere kant van de Hudson rivier gereden, en daar wat rondgereden, en bij een uitzichtpunt gestopt. 's Avonds hebben we in het hotel gezeten (een heerlijke suite), het was lekker kletsen met Tim.

Zondag hebben we eerst Tim's auto bij een mall geparkeerd, en daarna naar het Rockland Lake state park gegaan, daar rondgelopen, en daarna naar het Nyack Beach state park. Wat een huizen liggen daar in de omgeving! Het zijn multi-miljoenen optrekjes.

We hebben een stukje van het Hudson River Greenway Trail gelopen.

Een heerlijk fiets/wandelpad! Je voelt je klein langs de "palisades", die rotswanden (letterlijk "schutting van palen"). De rivier de Hudson lijkt net zo groot als het meer bij ons, dat is nog eens wat anders dan de Maas.

Palisades.

Product Placement.

Hierna hadden we honger en zijn we bij het Palisades Center wat gaan eten. Ha, maar goed dat we goed opgelet hadden waar Tim zijn auto geparkeerd had! De parkeerplaats was bijna leeg toen we die auto daar dropten, maar stond nu bomvol. De auto was snel gevonden. Dat is een mall waar je U tegen zegt. Je zou erin verdwalen! Vier verdiepingen en ik weet niet hoeveel winkels. Plus een schaatsbaan en bowlingbanen.
We aten onze lunch, en daarna was het tijd om afscheid te nemen. Het was leuk!

Labels: ,

maandag, juni 25, 2012

Niels graduation

Hier zijn ze dan eindelijk, de plaatjes van afgelopen donderdag.
Dat hij me zonder morren op de foto liet zetten, uniek!

Proberen om vooral niet te lachen!


Maar ik krijg hem wel aan het lachen hoor:



Alle graduates, zo'n 250:




Dit keer had het school district wel een hele goede keurzegemaakt qua locatie voor de graduation. Alle andere keren was het op Cornell in een gebouw zonder airconditioning; dit keer was het op Ithaca College in een nieuw en airconditioned gebouw. Gelukkig want het was zeker 35C die dag.

Niels heeft al 6 keer een graduation meegemaakt, en dit keer was het eindelijk zijn eigen. Hij zei geen zin erin te hebben, want er zouden er nog wel meer komen, maar hij was toch heel trots geloof ik toen hij daar zo liep met de rest van de klas.

Wij zaten helemaal achterin, prima uitzicht op het hele gebeuren. Maar toen ging zich een heel luidruchtige familie achter ons zitten die regelmatig in een gejoel losbrak. We hebben het een hele tijd uitgehouden, maar zijn zijn het laatste half uur toch ergens anders gaan zitten, het was niet te doen. Blijheid en enthousiasme is prima, maar dat was een beetje teveel van het goede.

Het high school orkest speelde van tevoren wat muziek, ze zijn heel goed. Nadat de graduates binnen kwamen werd het volkslied gezongen door het high school koor, ook heel mooi. Er zit wat talent!

Hier zijn wat filmpjes van het gebeuren:




dinsdag, juni 19, 2012

Tuin en vogels

Ik kan niet geloven dat ik al zo lang niks meer geschreven heb.De tijd vliegt. Op mijn vrije dagen werk ik in de tuin, loop een heel eind, heb alweer een dik boek uit, en schilder wat. Dat laatste gaat me nog helemaal niet goed af, maar ik geef niet op.
Echt veel schrijfzin heb ik momenteel niet, dus bij deze maar wat foto's.
Eerst van de tuin;


Kijk eens wat de clematis bloeit (beetje kippenmest dat wonderen doet?):


De vogeltjes:


De vogeltjes uit dit nestje zijn vandaag uitgevlogen. Het is opeens heel erg stil, want die papa en mama vogel waren hele goede zangers en steeds heel luidruchtig. Wat hadden ze het druk. Het was aan en af vliegen met eten voor de jonkies. Ik geloof dat het house wrens zijn.


 
Je moet heel wat geduld hebben om zo'n foto's te maken. Die vogels zijn rapper dan mijn camera of mijn oog! Ik heb heel wat foto's van nestkastjes zonder vogel erop! Geen van de ouders was trouwens blij met mijn aanwezigheid. O, en dat nest onder de kano? Die vogels zijn al lang uitgevlogen; toen ik een foto van de 4 babies die wel erg krap in hun nest zaten wilde maken schrokken ze zich zo erg dat ze opeens uitvlogen.

Het volgende vogeltje is geloof ik een tufted titmouse (wie verzint zo'n naam?);



 




Deze vindt ik prachtig. Zie je de vogel links?



Mijn uitzicht als ik thuiskom. Daar kan ik dan zo van genieten, zeker na een werkdag.

Op zondagavond zaten we op het terras en opeens liep er een hert met baby langs in de verte, bij mijn groentetuin. Zo leuk om te zien, maar ze waren vast en zeker aan het kijken wat er straks te knabbelen valt.

We zaten die dag zeker 9 uur zonder stroom, er was iemand tegen een electriciteitspaal gereden en ook nog niet zomaar een paal, maar eentje op een kruising die vier richtingen van stroom voorziet. Dat verwacht je als het stormt wel eens, maar niet op een mooie dag. Maar het was wel eens goed om zonder alle electronica te zitten.






Labels: ,

vrijdag, juni 08, 2012

School

Voor Niels was vandaag de laatste schooldag! Hij heeft volgende week nog 2 examens en is dan klaar met high school. Hij is er echt helemaal klaar mee, en is het helemaal beu. Niet te geloven hoe snel alles gaat. Onze jongste telg volwassen.

Om maar even bij school te blijven; ik had me dus aangemeld om met een master's in verpleging te beginnen, in maart kreeg ik dit al in de bus:




Vandaag was er een orientatiedag. Nu heb ik wel al een bachelor's van dezelfde universiteit, maar ik heb alle lessen hier in Ithaca gedaan en online, dus ik was nog nooit in die gebouwen geweest. Het was allemaal even zoeken hoor. Er liggen daar 3 ziekenhuizen en 3 universiteiten op een paar vierkante kilometer. Stel je de drukte dan maar eens voor, dat ben ik niet gewend. Ik heb het gelukkig allemaal kunnen vinden, zoekend met mijn plattegrond en rondlopend in de hitte (waarom bouwen ze alle universiteiten op heuvels?) Ik had helemaal geen zin in die orientatie, wat zouden ze te vertellen hebben dat ik nog niet weet? Er waren toch een paar nieuwtjes, niet zo veel, maar het was ook wel goed om in persoon met de advisor te praten in plaats van via email. En ook wel leuk om een paar medestudenten te ontmoeten. Eigenlijk was ik van plan om maar 1 les te nemen, maar bij nader inzien neem ik er toch 2. Eentje die hier in Ithaca gegeven wordt en eentje die online is. Ik zal proberen om zo min mogelijk naar Syracuse te hoeven rijden. Dat zie ik vooral in de winter al helemaal niet zitten, een dikke anderhalf uur door de sneeuw. Nu maar hopen dat het allemaal goed gaat en dat ik niet teveel op me ga nemen. Dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat zich afvraagd waar ik in hemelsnaam aan begin en dat twijfelt of ik het kan probeer ik de mond te snoeren!

Labels:

donderdag, juni 07, 2012

Wandelingetje

Wat een mooie dag. Daar kan ik helemaal blij van worden. We hebben dagenlang regen gehad, en dan nu weer een zonnetje, heerlijk. Ik heb een lange wandeling met Muddles gemaakt en zij was er ook helemaal blij van.
Een stukje hier vandaan is een stukje bos omgezaagd en een man was bezig met klotsen hout in een dumptruck te laden. Hij riep me toe met de vraag of de hond een hondenkoekje mocht. Ja, dat mocht Muddles wel. Hij klom helemaal van zijn laadbak naar beneden om binnen in de truck wat snacks te pakken voor Muddles. Wat een hondenliefhebber! Hij vertelde dat hij zelf 2 labradors heeft, en de derde pas overleden is. Hij was er nog verdrietig van. We maakten een praatje en Muddles en ik wandelden weer verder. Leuk zo'n ontmoeting. Het is verbazend hoeveel mensen hondenkoekje bij zich hebben. De postbode, stroomopnemer en olieleverancier hebben ze bij zich voor zelfbehoud, maar om dan ook zomaar iemand die daar in het bos aan het werk is, grappig. Een paar kilometer verderop waren ze aan de weg bezig, en Muddles keek al heel verwachtend naar die mannen, maar helaas, ze kreeg niks aangeboden.
Ik heb het ook al eens meegemaakt dat mensen zomaar stopten met de auto om me te vertellen dat ze het een mooie hond vinden, of vragen wat voor ras het is.

Gisteren was ik weer begonnen met werken. Gelukkig een niet al te drukke dag, zodat ik er lekker weer in kon komen.
Ik ben deze week weer eens begonnen met schilderen. Dat is er de laatste jaren flink bij ingeschoten. Moeilijk hoor om de draad weer op te pakken, net alsof je veel dingen weer opnieuw moet leren. Ik heb nog niks geproduceerd dat het waard is om te laten zien. Nog maar flink oefenen en doorzette!

dinsdag, juni 05, 2012

Ons ochtendconcert

Dit is het concert waar we elke ochtend mee wakker worden (de haan is hier even een minuut stil). Er is niks te zien, maar zet het geluid even aan.



Ik had eerst alleen het geluid opgenomen, maar het is blijkbaar nogal moeilijk om het op de blog te krijgen. Het kan wel, maar dan zouden jullie het eerst moeten downloaden om te kunnen luisteren. Dus dan maar zo, met een filmpje. Ik heb het idee dat het geluid dan echter wat minder is. Ik hoor allelei vogels, oa. kardinaaltje, cowbird (niet zeker), duiven, kraai, vlaamse gaai en kippen :)

maandag, juni 04, 2012

Trots zijn op kinderen

Hier is een filmpje van de XXL Band, een band van zo'n 160 kinderen, waar 3 kinderen van de familie aan meedoen;



Ze hebben hard gewerkt om het drummen te leren!

Dan wat andere nieuwtjes. Een paar weken geleden kreeg Niels bericht dat hij genomineerd was voor een prijs in natuurkunde. Er waren 5 personen met een kans op winnen, en hij moest dinsdag op gesprek bij Cornell. Wie Niels kent weet hoe moeilijk dat voor hem moet zijn geweest. Veel zegt hij er niet over, maar hij zei dat hij op dat moment niet veel kon bedenken om te zeggen. Hij is niet de winnaar geworden, maar ook niet erg. Ik vond het al heel wat dat hij ervoor in aanmerking kwam.
Meneer vertelde ons even zomaar tussendoor dat hij eerste prijs had gewonnen met een schrijfwedstrijd, in de categorie "erg kort verhaal."  Hij zei dat zijn Engels lerares het verplicht gemaakt had voor de klas om wat in te sturen. Maar goed ook, want velen zouden er niet eens aan denken om dat te doen. Toch wel leuk, en een aanmoediging om te blijven schrijven. Dat is iets dat hij wel goed kan.
Wat hij ook goed kan is heel veel achter de computer zitten, maar dan heb je ook wat. Dit is zijn meest recente maaksel in het programma Blender.

 

Afgelopen zaterdag is Tim vertrokken naar zijn nieuwe stekje voor de zomer. Toch wel een hele rit, en wel spannend hoe het zal gaan. Hij kwam er vrijdag achter dat zijn werkplek niet is waar hij dacht, maar een half uur rijden er vandaan. Grrr... wel een levensles voor hem om na te vragen als iets niet duidelijk is. Hij had in het begin een email gekregen dat het in Spring Valley zou zijn, maar in de brief waar hij in aangenomen werd stond White Plains. Hij nam dus aan dat het in White Plains was. Maar nu blijken de programmeurs in Spring Valley te zitten. Erg vervelend. Elke dag over de Tappan Zee brug, gelukkig wel tegen het spitsuur verkeer in. Hij kijkt maar hoe dat gaat anders zoekt hij over een maand maar een andere kamer. Als het goed is is hij nu net op zijn werk. Ik leef met hem mee, en ben benieuwd hoe dat zal gaan!

Labels:

zaterdag, juni 02, 2012

Kort reisjes

Het zijn een paar lekker relaxte weken geweest. Dat had ik echt nodig! Nog een paar dagen voordat ik weer moet werken, dus nog even genieten. Het is wel eens lekker om eens vakantie te hebben met alleen een paar kleine uitstapjes en lekker thuis te modderen en wat dingen op orde krijgen. Ik zou zo kunnen wennen aan pensioen of niet werken!
Zo geeft een uitstapje naar het park al een vakantiegevoel.

Muddles is er helemaal klaar voor.

Lekker gepicknicked, en Muddles heeft voor het eerst echt gezwommen, dus zonder met voeten aan de grond. "Kijk mama, zonder handen!"

Voor Memorial Day ging we naar Watkins Glen. Het was een erg korte optocht. 

We hebben wat winkeltjes gekeken, en rond gelopen. Niet zo lang, want zo groot is het ook weer niet.

Bij de haven.

Woensdag gingen Micky en ik 2 dagen naar Old Forge in de Adirondacks. Wat is het daar toch mooi! We zijn er nog nooit zo vroeg in het jaar geweest, en alles was zo fris groen. Weer heel anders dan in de zomer. Er waren ook nog geen zwarte vliegen, die kunnen de boel anders wel verpesten.

Eerst een korte wandeling bij Nick's Lake, een state park.


 Daar zagen we deze lekker liggen zonnen. Zie je de grauwe ogen? Hij zal snel genoeg gaan vervellen.

Overal waren mooie vlinders:



 Dit bord hangt er al een tijd zo te zien, het is helemaal in de boom gegroeid.


Om maar even bij borden te blijven, dit is er een die je niet overal tegen zult komen:

 

Dit bord vonden we wel apart vanwege de locatie: beneden aan een steil wandelpad:

Bij het plaatsje Inlet.

Het uitzicht vanuit ons hotel in Old Forge, heel vroeg in de ochtend met de mist die optrekt van het meer, en windstil.

Donderdag hebben we op de Moose River een eindje gekanoed, heerlijk.En daarna weer terug naar huis, dus maar even heel kort, maar lekker even er tussenuit.



Labels: , ,

Who links to my website?