Annemiek's world

woensdag, november 30, 2011

Happy birthday!

Happy birthday Tim!

Onze kleine ukkie is 21! Wow!

dinsdag, november 29, 2011

Weer thuis!

Computer techniek kan toch geweldig zijn. Zo zaten we laatst te Skypen met Bart en familie in Nederland, en Carly in Hawaii. Iemand aan alle kanten van de wereld die je dan zomaar kan zien. Geweldig. En dat we niet eerder meer geskyped hebben, hoewel de oude computer er niet al te goed voor bleek te zijn. Ja, ik klink als een computer dinosaurus, en dat ben ik ook.

Onze reizende zoon is gisteravond weer thuis gekomen. We reden thuis weg om hem te halen toen we op de computer op Flight Tracker zagen dat zijn vliegtuig vertrok. Toen we bij het vliegveld van Ithaca aankwamen liep hij net naar buiten. Wat een goede timing! Heel leuk om hem weer te zien. Hij vertelde dat de vlucht van Brussel naar Philadelphia nogal "boring" was want het geluid van de films werkte niet. Hij zat naast een Jehova getuige die hem probeerde te bekeren, en na wat ja, ok, eh huh's had hij de oordopjes ingedaan, dan maar zonder geluid, en deed net alsof hij ging slapen.
Hij bracht allerlei lekkers mee voor ons allemaal, yummie! En hij heeft een geweldige tijd gehad. Nog eens bedankt aan iedereen voor alles wat jullie voor hem gedaan hebben!

vrijdag, november 25, 2011

Herten

Met Thanksgiving gisteren heb ik gewerkt. De kliniek was tot 3 uur open, maar je moet dan nog alle patienten helpen die er al zijn. Ik zag het al donker in vanwege de arts die de dag werkte. Niet de snelste. Maar het viel reuze mee, het was niet al te druk, en we konden om half vier al vertrekken. Toen we vertrokken stond er iemand aan de deur die een lichamelijk onderzoek moest hebben voordat hij de volgende dag met zijn werk kon beginnen. Dat zijn nou de dingen die ik niet snap, waarom wachten tot de dag voordat je het nodig hebt. Jammer voor hem, we waren dicht. Kom morgen maar terug.

Omdat ik geen idee had hoe laat ik thuis zou zijn hadden we besloten om maar lekker zelf pizza te maken, en vandaag de traditionele kalkoen te eten. Het is tevens de eerste keer dat er 1 kind niet bij is op een feestdag, maar die heeft het natuurlijk veel leuker in Nederland dan hier. We bewaren hem wel een kalkoenpoot.

Dan is het hier ook weer jachtseizoen. Al een maand voor pijl en boog jacht, en sinds zaterdag ook met geweren. Op zaterdag was het geknal buiten niet van de lucht. De man die nu de nieuwe buurman is jaagt al een paar jaar bij ons achter in het bos. Hij had een hert geschoten (met pijl), en toen hij hiermee het bos uitkwam gingen de honden compleet op tilt. Nu de bladeren van de bomen zijn kunnen we vanuit ons slaapkamer hun achtertuin zien, en toen ik de gordijnen open deed moest ik even goed kijken wat ik zag; er hingen 2 herten aan hun oude schommel. En gisteren toen ik oprit opreed hing er opeens een groot hert met gewei in de boom naast hun huis. Ik geloof niet dat ze allemaal uit ons bos komen. Je mag trouwens maar een beperkt aantal schieten, je moet 'deer tags' kopen en daar wordt er maar een beperkt aantal van vergeven. Het is hier in de omgeving heel gewoon om te jagen, terwijl de mensen in de stad al jaren een discussie hebben over hoe ze de hertenpopulatie daar moeten beperken.

woensdag, november 23, 2011

Happy Thanksgiving

Aan iedereen die het viert, happy Thanksgiving!


Deze kalkoen is door Niels gemaakt, in Blender.

Update; nu heeft hij er ook een filmpje van gemaakt:

zondag, november 20, 2011

De schatjes


Een van de weinige keren dat ze alle drie bij elkaar liggen.

Labels:

zaterdag, november 19, 2011

Bart's reis

Bart amuseert zich wel. Eerst een bezoek aan de familie, en dan een bezoek aan 2 gastzussen. Deze week zat hij in Lesconil, Frankrijk, bij Giulia.


Dit plaatje is van internet geplukt. Hier een webcam plaatje.

Gisteren is hij daar vertrokken naar Briancon, in het zuiden, tegen de Italiaanse grens. Daar woont Anais.


Ook weer van het internet geplukt. En een gewelig mooi uitzicht van boven.

Ben wel een beetje jaloers hoor!

zaterdag, november 12, 2011

We zitten er warm bij

Een paar maanden geleden hadden we een energie audit laten doen; op het Ithaca Festival gaf een bedrijf coupons weg om dit gratis te laten doen. Dat hebben we gedaan, en ik heb van die man vanalles geleerd over isoleren en dichtkitten. Er werden allelei dingen aangeraden om te doen. Uiteraard, want daar verdiend zo'n bedrijf dan het geld aan. Voor een hoog prijsje konden we meer isolatie aan laten brengen onder andere. Ze zouden dan op de zolder een laag isolatie inspuiten. Dat losse spul zagen we niet zo zitten, en het was ook veel te duur, dus we vroegen Steve. Hij had een betere prijs, nog genoeg hoor, maar ik zag me daar zelf nog niet mee bezig zijn. Deze week heeft Steve samen met zijn hulpje een dikke laag isolatie gelegd. Zo zijn we we van een R factor van misschien 7, naar meer dan 30 gegaan. Ik heb het idee dat we het nu al merken. Het is overdag nog redelijk mooi weer, maar we hebben de verwarming deze week nog maar 1 keer aangehad, terwijl het 's nachts toch al vriest. Waarschijnlijk was dit iets wat we jaren geleden hadden moeten doen!



De dikke wollige lagen.

Alleen is er nu een ander probleem. We dachten dat de lamp in de hal alleen maar kapot was, en die buiten ook, maar er blijkt iets mis te zijn met de stroom. Misschien is er boven op zolder iets losgeraakt bij die lampen toen ze daarboven gelopen hebben. Dat zal nog lastig uit te vinden zijn.

maandag, november 07, 2011

Leuk!

Deze foto kan ik mijn trouwe lezers toch niet onthouden...


...Bart met zijn Nederlandse neefjes en nichtjes.

Labels:

zondag, november 06, 2011

Even kort

Ik heb mijn blog aardig verwaarloosd de laatste tijd. Schrijfvoer genoeg, maar dan stapelt het zich op en weet ik niet meer waar ik moet beginnen.

Bart heeft het leuk in Nederland, elke dag krijgen we een foto en er zit een grote lach op zijn gezicht. Dat ze hem maar niet te hard verwennen anders komt hij nog niet meer terug!

Mijn werk met de leerling gaat goed, en het is niet te geloven dat we nog maar 4 weken te gaan hebben. Na een paar weken in het verpleeghuis zijn we een paar weken geleden in het ziekenhuis begonnen. Voor mij voelde het weer als een thuiskomen aan; ik zie me daar toch nog een keer terug gaan werken. Voor de leerlingen een vrij schokkende verandering, maar ze zijn dolenthousiast over wat ze allemaal leren. Ze zijn allemaal goed op weg, en ik leer zelf ook veel over begeleiding en lesgeven. Ze zijn 3 uur op de afdeling en hierna hebben we een uur "post-conference". Dan zitten we bij elkaar, en geef ik les. Het is helemaal vrijblijvend wat ik dan doe, en meestal zijn het gewoon dingen die die dag voorgekomen zijn, ik leg nog eens wat uit, of iedereen vertelt over zijn ervaringen van die dag, zodat de rest er ook van kan leren. Voor mij was dat uur in het begin heel vreemd, want tegen een groep praten is niet mijn sterkste kant. Ik ben er nu wel ingegroeid en het gaat me goed af. Het is ongelooflijk wat er in een semester verpleging gepropt wordt; daar deden wij minstens een jaar over!

Mijn zwemles gaat redelijk, alleen moet ik door de week oefenen en dat komt er meestal niet van. Ik heb het idee dat ik alles fout doe, en vooral met mijn armen doe ik blijkbaar nog steeds niet goed. Vorige week met Halloween waren er maar 6 personen (normaal zo'n 25) en dat was bijna net een prive les. Dan krijg je heel wat meer zwemtijd, maar ook heel wat meer instructie en wordt je meer gewezen op wat er verbeterd moet. Hopelijk kan ik komende week oefenen, maar ik denk toch erg aan spijbelen morgen!

Dat was het voor nu even....

Labels: ,

vrijdag, november 04, 2011

Aankomst

donderdag, november 03, 2011

Daar gaat ie!

Ja ja, kleine kindjes worden groot, en dan vliegen ze uit!


Daar vliegt Bart voor een bezoekje aan de Nederlandse familie!

Who links to my website?