Annemiek's world

maandag, oktober 24, 2011

Adirondack reisje

Donderdagmiddag vertrokken Micky en ik richting Adirondacks. In Old Forge stopten we bij een winkel, en daar zagen we bij de buren dit hert.


Blijkbaar zijn de pompoenen zelfs nog niet veilig voor de herten.

We hadden met Bart in Long Lake afgesproken, en we ontmoetten hem eerst bij een tankstation omdat gemakkelijker te vinden was dan het restaurant. Blijkbaar is dit een hangplek voor hun geweest; goedkope pizza en gratis internet, een goede combinatie. Het was leuk om hem weer te zien, we maakten kennis met een paar van hun groep, en Bart gooide alvast een heleboel van zijn spullen in onze auto. Wat een troep heeft hij verzameld! Samen met hem en Carly gingen we daarna naar het restaurant. Het was heel gezellig, en we hebben een heleboel bijgekletst.

Tegen een uur of 9 gingen zij terug naar hun plek, en wij verder naar Tucker Lake waar we een hotel hadden geboekt. Het Shaheen Motel, wat me reuze meeviel. Veel plekken in de Adirondacks zijn oud of slecht bijgehouden, maar dit was goed bijgehouden en schoon. De stijl is wel jaren '80 maar dat geeft niks.

De volgende ochtend vertrokken we richting Ray Brook, drie kwartier noordwaarts, waar de afscheidceremonie van hun Student Conservation Association/Americorps periode gehouden werd. We hadden aanwijzingen gekregen, maar draaiden toch nog de verkeerde oprit in; het bleek een gevangenis te zijn. Grote hekken, en veel prikkeldraad. Er liep een wacht buiten, en die heb ik even de weg gevraagd. Hij zei dat we op de verkeerde plek waren en we een aantal geweren op ons gericht hadden vanuit de wachttorens. Ja, dat we verkeerd waren was me ook wel duidelijk, maar hij was toch behulpzaam om ons de juiste plek te wijzen. We hebben ze tenminste even alert gehouden door met een zwart busje bij de poort te verschijnen.

We moesten een klein stukje verderop zijn, bij het kantoor van het Department of Environmental Conservation. Bart en andere groepsleden kwamen even later aan. We maakten kennis met nog meer mensen, er zijn 20 groepsleden, de leiders, en er waren een boel ouders. Er werden een boel speeches gehouden, waarin onder andere werd verteld wat ze deze zomer gedaan hebben. Alle nummers weet ik niet meer, maar ze hebben heel wat bruggen en lean-to's gebouwd, mijlen wandel- en snow mobiel paden bijgehouden en aangelegd, honderden omgevallen bomen opgeruimd, en massa's uitheemse plantensoorten weggehaald. Ze hebben alles bij elkaar zo'n 11.000 uur gewerkt. Het is een geweldige taak wat ze gedaan hebben, en iets om trots op te zijn. Doe dat maar eens na om 5 maanden in het bos te werken in weer en wind met de zwarte vliegen en muggen, in tenten te slapen, en samen te werken met een kleine groep! Ze hebben allemaal veel geleerd, niet alleen in taken, maar ook in mensenkennis, groepsdynamiek, en leiderschap (elke week had iemand anders van de groep de leiding tijdens hun werkexpedities).

Na de speeches kregen ze allemaal een certificaat en een kado; een bijltje. Je zult het niet geloven, maar ze waren allemaal zo blij met hun bijltje. Dat is een van hun gereedschappen geweest deze maanden.

Na de speeches was er lunch, en hebben we een tijdje met de rest van de groep gekletst. We hadden eigenlijk geen idee wat we verder die dag nog zouden doen, het was druilerig weer en wandelen zag er niet zo aantrekkelijk uit. Dus spraken we met Bart en Carly af dat we even naar hun thuis van de laatste maanden zouden gaan.

Onderweg zijn we verschillende keren gestopt voor wat foto's; ondanks dat de bladeren bijna allemaal weg zijn is er toch wat kleur in al het grijs te ontdekken.







Bij Bart, dit zijn de huisjes waar ze gelogeerd hebben. Ze waren hier alleen de dagen dat ze vrij hadden. Het ligt helemaal afgelegen, 20 mijl verderop is een dorp.




Ze hadden een uitzicht over het meer, waar ze konden zwemmen of kano varen.



Het grote huis, hier aten ze gezamelijk, en ze konden er internet gebruiken.

Bart gaf ons een "rondleiding" in zijn huisje, er zaten een stel van zijn groep, en de stemming was nogal mineur. Ze waren allemaal moe, en een beetje depressief over het komende afscheid. Ik moest lachen met een van de meisjes, die plopte op de grond neer met haar nieuwe bijlje en begon het te slijpen; het was niet scherp genoeg. Meteen begon iemand anders ook zijn bijltje te slijpen. Uit de raam zagen we iemand lopen, pratend aan zijn mobiele telefoon in de ene hand en met het bijltje in de andere hand. Een grappige scene, ja, ze waren allemaal echt blij met hun bijltje!

Micky en ik hebben verder niet meer veel gedaan, we zijn 's avonds gaan uit eten, en de zaterdagochtend weer terug naar huis gereden.


Onderweg, bij dit huis staan altijd extreem veel decoraties, afhankelijk van het seizoen. Het is nu een invasie van pompoenen.

Labels: ,

donderdag, oktober 20, 2011

Een gouden paar

50 jaar geleden zeiden jullie "ja" tegen elkaar. "Ja" om een toekomst met elkaar te delen, wat het ook zou brengen. En dat was nogal wat! Jaren van kinderen grootbrengen, luiers verschonen, pleisters plakken, bergen was doen, naar Venlo fietsen, parkeerbonnen uitschrijven, appels plukken, nog meer luiers verschonen, nog meer was doen, kind troosten als de muis doodgaat, kinderen troosten als de hond kwijt is, apestaart maken, eten koken, goed advies geven, advies niet opgevolgd zien worden, kinderen leren lopen, kinderen leren fietsen, truien breien, jurken naaien, ruziende kinderen uit elkaar halen, dochter midden in de nacht zoeken, kleinkinderen krijgen, Amerika tripjes maken, kleinkinderen knuffelen, en nog veel en veel meer. 50 jaar van liefde en leed samen delen. Pa en ma, van harte gefeliciteerd maar vooral bedankt voor alle jaren van liefde die jullie ons gegeven hebben. En nog vele jaren samen!

Labels:

zaterdag, oktober 15, 2011

Alweer herfstfoto's

De herfstkleuren zijn nu wel op zijn mooist. Een week of zo later dan gewoonlijk. Na dit weekend zal het wel afgaan met al de regen en wind die we hebben. Dus ik geniet er nog even van, en heb donderdag een 4-mijls rondje gedaan, en een heleboel foto's gemaakt, waarvan hier een greep volgt.


Eerst even het rommeltje thuis.


Een halve mijl van huis.


Wat mooie bomen.


Een stukje de berg op.

En nog een stuk verder.





Even omkijkend.




De schoolbus kwam net voorbij.


Daar ergens in het dal wonen we.




Ik vindt de blaadjes op zijn mooist als er nog groen tussen te zien is.



Een oude maple; ik vond hem zo mooi.




Uitzicht over de velden.

Vandaag ben ik naar een vriendin gegaan die een eind aan de andere kant buiten Ithaca woont, ook in een prachtige omgeving. Elk jaar doen ze met een groep een lange wandeling en daar wilde ik ook aan meedoen. We waren met zo'n 20 personen, en ik had Muddles ook bij me. Dat bleek niet zo'n goed idee te zijn. Ze trok enorm had; ze wil steeds naar mensen toe en ook liepen er 3 andere honden los mee waar ze mee wilde spelen. Ik wilde haar niet loslaten, want ik was bang dat ze in deze omgeving die ze niet kent kwijt zou raken. Als ze door het dolle heen is zoals ze nu was luisterd ze ook niet naar mij. Dus ik ben bij de eerste stop, na ongeveer 3 mijl, een ander route terug gelopen. Dat was toch nog altijd 3 mijl erbij, dus het was nog genoeg voor ons. De rest zou zeker 15-18 mijl lopen. De vorige keer dat ik dat gedaan heb kon ik daarna echt geen stap meer verzetten. Het zijn nogal wat heuvels.



Connie's huis dat zij en haar man zelf gebouwd hebben.


Uitzicht vanuit hun huis.


Op de weg naar hun huis toe.


Muddles uitgeteld na een wandeling.

Labels:

dinsdag, oktober 11, 2011

Foto's Treman Park

Zolang het mooie weer aanhoudt wil ik er zoveel mogelijk van genieten! Vanmorgen heb ik een rondje in Treman State Park gelopen, ongeveer 4 mijl met een stel steile trappen erin. Je voelt je spieren wel, maar zo in de natuur zijn kan niks aan tippen. Ik heb weer wat foto's gemaakt, en nu kun je het verschil in kleuren goed zien.


Lucifer Falls; een tentje op het pad waar gewerkt wordt.


De waterval bij de onderingang van het park. Het lijkt op deze foto klein, maar je staat er hier zeker 5 verdiepingen boven de waterval.


Campeerhuisje op de camping.




Als je goed kijkt zie je in de tak net boven de waterval gras hangen; zo hoog heeft het water gestroomd. Ongeveer op ooghoogte!


Een van de kleinere watervallen.









Thuis ging Muddles zich mooi op de tafel liggen. Je zou denken dat ze helemaal uitgeteld zou zijn na zo'n wandeling, maar wat een energie heeft die hond nog over! Ik was binnen en hoorde ze alle drie op het terras blaffen. Ik ging kijken; Kibbels en Bitz waren er nog maar Muddles was verdwenen. Even later zag ik haar in het bos rennen. Ze kwam een tijd lang niet terug op mijn roepen. Ik denk dat ze een kat achterna gezeten heeft. De katten van de buren komen regelmatig bij de kippen kijken en daar worden de honden wild van. Gelukkig waren de kippen deze keer niet los, anders was Muddles daar ook achteraan gegaan!

zondag, oktober 09, 2011

Fotoblog

Na alle regen en nattigheid van de afgelopen tijd en al nachtvorst hebben we nu een paar dagen stralend warm weer. Vandaag zelfs warm genoeg voor de korte broeken. We hebben de tuin een beetje op orde gemaakt, deurposten geverft, en wat andere dingetjes gedaan die voor de winter moeten gebeuren. Ik moet nog even niet aan de winter denken; vannacht droomde ik dat ik sneeuw van het terras aan het schuiven was!

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk buiten te zijn dit weekend, en lekker van het weer te genieten. Een wandeling in Cass Park.


Muddles wil echt elk water in dat ze ziet. Zolang ze maar grond aan haar poten voelt, echt zwemmen vindt ze maar griezelig.




De afgelopen 2 weken heb ik heel wat gewandeld, en ik loop wat achter met het plaatsen van de foto's Niet dat het wereldschokkend is, want het zijn toch steeds zo ongeveer dezelfde plekken waar ik loop. Zo grappig, een paar dagen geleden kwam ik onder in het ravijn van Treman Park een vriendin tegen die ik al lang niet gezien had. Zij kwam van de benedeningang lopend, en ik van boven. Ik ben een eind met haar mee terug naar beneden gelopen, en daarna alleen weer terug.


Het uitkijkpunt in Treman Park. Het pad langs het ravijn is nog steeds dicht, er wordt aan gewerkt, maar ik denk niet dat het voor de winter klaar zal zijn. Er is de laatste jaren flink bezuinigd op onderhoud, en sommige stenen treden zaten al los voor de orkanen al die regen brachten. Ik heb het vermoeden dat dit gebrek aan onderhoud eraan mee gedragen heeft dat er nu zo'n flinke schade is.



Muddles is er ook bij.

Ik heb wat met paddestoelen.




Op een stukje van het Finger Lakes Trail, kaarsrechte dennebomen.


Mooie rode struik.
De kleuren lopen een beetje achter dit jaar, mede door het gekke weer van droogte en dan teveel regen.




Op een andere dag, een wandeling boven langs het ravijn in Taughanock State Park, ongeveer 4 mijl:


De waterval vanuit het uitkijkpunt.




Muddles was er natuurlijk ook weer bij.


Overal paddestoelen: deze lijken een beetje op koraal.


In de verte een doorkijkje naar de waterval.




Nog een waterval.


Doorkijkje naar de waterval vanuit de andere kant van het ravijn.

Labels:

Who links to my website?