Annemiek's world

maandag, juni 27, 2011

En nog eens tot ziens

Nog even snel een foto voor vertrek;



En toen was het tot ziens! Het was weer een leuke tijd.


Daar gaan ze.

donderdag, juni 23, 2011

Tot ziens

Afscheid nemen is moeilijk. Niet wetend of je elkaar nog ooit zult zien, maar hopend op wel. Ergers. Ooit een keer. "Goodbye" is "see you later!"

We hebben de laatste dag met Giulia doorgebracht met nog een keer een wandeling in Taughannock Falls, ze heeft ingepakt (haar oplossing voor teveel spullen om mee te nemen was dat ze veel kleren aan haar vriendinnen heeft gegeven) en we hebben gekletst, en geprobeerd er niet te erg down van te zijn. Ik had haar een fotoboek gemaakt, en zo grappig, ze had voor ons ook een fotoboek gemaakt. Dus zo konden we nog wat herinneringen ophalen.

Vanmorgen was het tijd voor Giulia om te vertrekken. Na 10 maanden is ze echt een deel van onze familie gaan uitmaken. Ze moest al om 6 uur op het vliegtuig, dus dat werd erg vroeg opstaan. Gisteravond was het nog aan de late kant geworden met uit eten bij Applebees en thuis een spel Cranium spelen. Vanmorgen ging de wekker om 4 uur. Dacht ik. Maar er is iets mis met de wekker en het bleek nog maar 3 uur te zijn, dus weer terug het bed in gedoken voor een uurtje. Toen echt om 4 uur opgestaan, Tim en Niels wakker geschud; Giulia was al op. Een half uur later vertrokken we. Micky bleef thuis, hij moest werken en ging terug naar bed zodat hij zijn werkdag niet doodmoe door hoefde te komen.

Het is altijd verrassend hoeveel mensen er al zo vroeg op dit kleine vliegveld staan. We moesten nog in de rij wachten om in te checken. Een van de 2 koffers bleek net iets te zwaar te zijn, en ze moest er wat uithalen; het kon mee in de handbaggage. Opeens kwamen er 4 vriendinnen van Giulia opdagen, iets wat ze niet verwacht had. Toen kwamen de tranen, en het werd een emotioneel afscheid. Ze moest toch echt gaan, want ook security duurde even en ze was als een na laatste in het vliegtuig. Zo'n propellor vliegtuig wat we allemaal zo leuk vinden (not!). We hebben gewacht tot het vliegtuig in de lucht was, het was nog even afwachten of ze wel konden vertrekken want niet ver weg begon het te bliksemen.
We hebben nog even met haar vriendinnen gepraat; de Japanse vriendin's gastzus is een vriendin van Dasom. Wel grappig hoe klein het wereldje soms is.

Nu is het huis opeens een stuk leger en stiller. Ze was wel iemand die leven in de brouwerij bracht. Het is altijd zo goed gegaan. Hopelijk zullen onze plannen om volgend jaar op bezoek te gaan uit gaan komen!

zondag, juni 19, 2011

Ditjes en datjes en updates

Nou, en zo opeens heb ik al een hele tijd niet meer geblogd. Zo lang is me nog niet gebeurd geloof ik. Niet dat er niks te melden is, we zijn druk genoeg bezig.
Pa klust heel wat af hier, ma is met quilten bezig en als ik thuis kom van mijn werk is de was schoon en het huis aan kant!
We doen ook veel leuke dingetjes. Tja, wat allemaal? Wandelingen en uitjes, klussen en kletsen. Dingetjes zoals een avondje mini-golven (pa won), en daarna het lekkerste ijs eten bij "Not my dad's."

Pa, ma, Muddles en ik hebben verschillende wandelingen gemaakt. Onder andere een stuk van het Finger Lakes trail, en bij Taughannock Falls het pad boven langs het ravijn. Dat laatste was er een dat pa en ma nog niet gedaan hadden. Zo zijn er nog altijd plekjes om te ontdekken.


Waterval.

Even uitrusten.

Niels en Giulia hebben deze week examens, maar ze hebben er allebei maar een paar en daardoor veel vrij. Giulia had trouwens nog een award gekregen, de Rotary Exchange Award. Ze was voorgedragen door haar lerares in US Government. Er waren heel wat uitreikingen uit te geven en allemaal best officieel. Heel leuk dat ze dit kreeg, haar "prijs" bestond uit een check en een boek.

Op dinsdag week zijn Giulia en ik gaan paardrijden bij Painted Bar Stables. Dat wilden we allebei graag een keer doen, en op het Ithaca Festival kwamen we erachter dat er hier niet ver vandaan een plek is waar je trail rides kunt doen. Het was een regenachtige ochtend, maar we gingen net tussen de buien door. Het was er wel modderig door, maar geweldig en ik ga dat zeker nog vaker doen. Het is al zeker 15 jaar sinds ik op een paard gezeten heb, en het is onwennig, maar ook een beetje als fietsen en iets wat je niet vergeet.

Over fietsen gesproken, op woensdag zijn we naar de Grand Canyon of PA gegaan om te fietsen. Het was na die druilerige dinsdag opeens stralend weer. Het was er prachtig! We waren met 5 personen en hadden maar 4 fietsen bij ons, dus eentje moest er lopen. Dat was ik dus, samen met Muddles die ook mee was gekomen. Ik liep een stuk, en na een tijdje kwam Micky terug fietsen zodat ik de fiets kon nemen en hij terug liep met Muddles. Ik haalde de rest snel in, en samen fietsten we nog een eind. Je moet hetzelfde pad ook weer terug en op de terugweg stond er een ambulance op het pad. Geen idee wat er gebeurd was, maar iemands fiets werd ook opgeladen.




Als je geen zin hebt om te fietsen of lopen kun je ook een huifkar nemen.

We gingen bij het uitkijkpunt kijken, heel mooi.





Daarna zijn we nog even in Wellsboro geweest om een ijsje te eten. Ma ging bij een quiltwinkel kijken en er bleef weer een lapje aan haar vingers plakken. Toen we de winkel uit waren kwam de verkoopster achter ons aan met een paar hondekoekjes voor Muddles die samen met Micky geduldig voor de winkel had zitten wachten. Wat lief!

Om het allemaal maar aktief te houden zijn ma en ik vrijdag naar water aerobics geweest. Het is nog niet naast de deur; ik kwam erachter dat ik als werknemer van TC3 gratis van hun zwembad gebruik kan maken en ik moet snel in goede zwemvorm komen om mee te doen met Women Swimmin' in augustus. Ik was vorige week al eens geweest om baantjes te trekken, en zag toen dat ze ook aerobics hebben. Dat leek me wel leuk om samen met ma eens te doen. Het was ook leuk, hoewel de gemiddelde leeftijd vrij hoog lag, het tettergehalte hoog lag, en de motivatie niet bij iedereen al te hoog was. Je kunt net zo goed of slecht meedoen als je wilt, dus je krijgt toch een goede oefening als je goed je best doet. Ik voelde het de volgende dag wel een beetje dus ik heb wel goed mee gedaan. Iedereen was erg aardig en velen stelden zich voor, en we werden meteen in de groep opgenomen. Ik kende er 1 persoon, namelijk onze professor verpleegkunde. Leuk om haar daar ook te zien.

Weer thuis was het tijd om alles klaar te maken voor Giulia's afscheidsfeestje.
Er was goede kans op regen en onweer en we wilden barbequen, dus hebben ze met een zeil een afdak gemaakt over het terras. Het werkte prima, alleen zat de hele bubs beneden in de kelder toen het begon te regenen, dus eigenlijk was het niet nodig geweest.


De vlaggen hangen erbij.




Giulia en vrienden.
Je zult het weten als je een stel tieners uitnodigt; het eerste wat ze zeiden toen ze binnen kwamen was "we hebben honger" en "kunnen we nu eten?"! We hebben maar snel wat chips en rauwkost voorgezet en de hamburgers op de gril gelegd!

Het was wel uniek: we zaten zo met 9 nationaliteiten in huis, met iemand uit Argentinie, Brazilie, Mexico, Japan, China, Belgie, Frankrijk, Nederland, en natuurlijk USA (10 nationaliteiten als je Giulia's dubbele nationaliteit van Italie meetelt).

Ze hadden het leuk gehad, en Giulia was er heel blij mee.

Ook heel leuk dat Bart voor een bliksembezoek thuis kwam. Hij zit nu alweer 3 weken in de Adirondacks, zo'n 5 uur rijden. De berichtjes en telefoontjes die we hier en daar van hem krijgen zijn altijd maar kort, dus het was leuk om even een klein beetje bij te praten. Half negen kwam hij vrijdagavond aan en zaterdag ging hij alweer voor de middag weg. Dat was even snel op en neer. Hij kwam net terug van een kampeertrip en gaat morgen alweer op een volgende kampeertrip. Het is nog altijd training, en volgende week begint het echte werk. Hij heeft het wel naar zijn zin.

Zaterdagmiddag gingen we naar het Waterfront Festival in Watkins Glen, waar de cardboard boat regatta gehouden werd. Mensen bouwen hun boot van karton en tape en moeten daarmee de finish zien te halen. Het was wel leuk. Sommige bootjes waren heel serieus gemaakt, andere grappig, en weer andere zonken als een baksteen. De mensen die het grootste plezier hadden waren wel degenen in de bootjes!


Half gezonken bootje dat toch de finisch haalt.


Grappig bootje.


Snel bootje.

Het was er warm en we zijn maar een uur gebleven, de bootjes bleven maar komen.

Vandaag met vaderdag moest ik pa eigenlijk verwennen, maar in plaats daarvan zijn we gaan timmeren aan alweer een bouwseltje. Hoewel vanavond het barbequen het wel weer goed maakt.
Giulia had gisteravond haar prom en was bij vriendinnen blijven slapen. Vanmiddag kwam ze doodmoe thuis. Nog een paar dagen en dan is het afscheid. Wel het ergste gedeelte van een jaar een gastdochter in huis hebben!

Labels: , ,

zaterdag, juni 04, 2011

Watkins Glen

Vanmorgen zijn we naar Watkins Glen geweest. Giulia was er laatst met Bart geweest, maar had toen geen camera bij zich en ze wilde nog eens terug om foto's te maken. Een goede gelegenheid voor ons om ook nog eens te gaan, want we waren er al 4 jaar niet meer geweest. Dan is het net weer als nieuw.




Er zat veel water in de beek, dat maakte het extra spectaculair. Plus het hield net op met regenen toen we aankwamen, ook wel handig.







Labels:

vrijdag, juni 03, 2011

Begin festival

Gisteravond begon het Ithaca Festival met een optocht, een soort van optocht die je denk ik nergens anders te zien krijgt. Zo'n beetje elke organisatie en club in Ithaca loopt mee en dat zijn er nogal wat. Het laat de grote variatie aan groepen, culturen, en mensen zien. De burgemeester liep swingend voorop aan het begin van de optocht. Daarna volgden steltlopers, groepen van scholen, salsa dansers, Columbiaanse paardrijders, hondenclubs, een groep Tibetaanse monniken, verschillende bandjes en nog heel veel meer.Van ons ziekenhuis liepen er ook een stel mee, de direkteur erbij op de fiets. Grappig om hem zo te zien.

Elk jaar heeft het festival een ander thema, dit jaar is het "A Midsummer Night's Dream' en de meeste groepen hadden hun iets met feetjes of dromen gedaan.



Er liepen veel kinderen mee in de optocht, en deze op de een wielsfietjes.


De karate school.

Ook nog de karate school.
Bandjes.



De winkel met natuurlijke voeding bestaat 40 jaar. Ik weet niet of ze daarom als hippie meeliepen, of dat dit hun dagelijkse plunje is.



Columbiaanse groepje.

De supermarkt Wegmans met paard en wagen.



Ruiterclub.

De Schotse club; het eind van de maand is er een Schots festival in Ithaca.


Dit speelhuisje wordt verloot door Habitat for Habitat en is door vrijwilligers gebouwd.


Surfen met een rolstoel.


De robotics club van de high school.


De Bed and Breakfast vereniging.

We zijn een uur blijven kijken en er kwam nog steeds meer optocht aan. Aangezien we nog niet gegeten hadden zijn we maar vertrokken. Het was wel heel leuk, met een heel vrolijk sfeertje!
Hier staan nog veel meer, en mooiere foto's.

Labels:

Who links to my website?