Annemiek's world

dinsdag, november 30, 2010

Happy birthday Tim!

20 jaar is hij al... dat kleine blonde manneke die nu een jongeman is. De tienerjaren uit en een twintiger! We hebben zondag al gevierd, hij zit nu op school. Even vreemd. De eerste verjaardag dat we hem niet zien.
Vier ze Tim!

dinsdag, november 23, 2010

Varkentje

Toen ma deze week zei dat ze al lang niks meer van me gehoord had, dacht ik dat ik zaterdag toch nog wat geblogd had, en dat is toch nog maar pas geleden... en toen zag ik dat het vorige week zaterdag was. De week is snel omgevlogen met de laatste zware loodjes voor mijn klassen, maar daarover later meer.

Vandaag gingen Micky, Bart en ik Tim ophalen in Binghamton. Bart had Tim's apartement nog niet gezien. Maar eerst gingen we ons kwart varken ophalen. Een collega van Micky brengt ieder jaar een paar varkens groot, en verkoopt die dan. Micky had een kwart van besteld zonder dat ik het wist, en ik had inmiddels een kwart koe besteld bij iemand hier in de buurt zonder dat hij het wist. Communicatie gaat wel eens mis, maar het past wel in de vriezer en we doen er wel een jaar mee. In ieder geval weet je op die manier wel waar het eten vandaan komt en dat die dieren goed verzorgd zijn.

Ok, dus eerst eventjes dat varken ophalen. Het was ergens tussen hier en Binghamton, en maar goed dat we de GPS hadden, want die slagerij was me toch ergens midden in "het midden van nergens." Eigenlijk best wel leuk om eens een heel stuk op de kleine binnenwegen te rijden en weer eens een ander stukje van de omgeving te zien.

De slager was niet zoals je bij een slager in Nederland binnenstapt. Bij een loods stapten we een klein kantoortje binnen waar de hertenkoppen aan de muur hingen (Bibi, je zou nog jaloers worden!). Het gewei van een van die herten werd gebruikt om kassabonnen op te prikken. Verder hing er een groot Highland koe hoofd met een koperen ring in de neus bijna op ooghoogte aan de muur. Jeetje, waarom heb ik dat fototoestel nou niet bij me? In de hoek stonden een paar geweren. Jagen is voor velen een manier van leven en voor velen de enige manier om goedkoop vlees op de tafel te zetten.

Nu had ik me de slager als een grote man voorgesteld, maar een kleine jonge vrouw kwam tevoorschijn, en bracht ons de bestelling.
Er hing wel een luchtje in het gebouw, het stonk er niet, maar niks plezierigs. Ik keek om het hoekje van de zijdeur het gebouw in, dat had ik beter niet kunnen doen. Daar hingen de dieren, en verderop lagen een paar herten. Ik zou er acuut vegetarier van kunnen worden, maar vanavond stond ik weer gehaktballen te draaien...

zaterdag, november 13, 2010

Kippen en show

Bedankt voor alle medeleven en tips! We hebben inmiddels een Have a hart val, maar nog niks gevangen. De wezel heeft misschien al het loodje gelegd door het vergif dat Bart al in de holletjes geduwd had.
De gewonde kip leeft nog steeds en Bart geeft haar eten en drinken met een pipet. Er is iets goed mis met haar nek. Ze kan staan, maar haar nek niet optillen. Bart had haar de eerste dagen een nek "spalk" gemaakt van bubble wrap. Het leek niet veel uit te maken. In ieder geval eet ze nu beter, maar waarschijnlijk heeft ze een infectie. Haar kam ziet er wat groenig uit. Dus nu heeft Bart anti-biotica voor haar gehaald. Je kunt het gewoon in de farm winkel kopen. Een zakje wat genoeg is voor 280 gallons. Dat gaat wel even mee. Ik heb hem gezegd er voorzichtig mee te zijn. Er is al genoeg resistentie van bacterien.

De haan en gezonde hen hebben lekker buiten kunnen lopen, en 's nachts zitten ze beneden in de kelder in een hok. Het wordt tijd dat ze weer in hun eigen hok gaan. Ze denken dat het huis hun kippenhok is. Een paar avonden geleden toen het donker begon te worden vloog meneer de haan opeens tegen het keukenraam. Die wilde zijn hok in.

Helemaal zonder hindernissen gaat dat lekker buiten lopen voor hun niet. Vanmiddag was Muddles los, en gewoonlijk laat zij de kippen wel met rust, maar deze keer ontsnapte Bitz. Zij gaat wel achter de kippen aan, en toen Muddles dat zag ging zij er ook achteraan. De beesten kregen er bijna een hartaanval van, en Micky en ik renden als gekken achter de honden aan. Het zal wel grappig uitgezien hebben.

Gisteravond hebben Micky en ik een leuk avondje uit gehad. We zijn naar het Trans-Siberian Orchestra geweest in Rochester.



Het was geweldig, wat een show!! Er mocht niet gefilmd worden, maar we zagen genoeg mensen die dat wel deden met hun telefoon, en jawel hoor, als je het opzoekt staan er al verschillende video's van die avond op Youtube. Hier staat nog meer van hun muziek. Geweldig om te zien, die lichtshow slaat alles. Compleet met vuurwerk. Overweldigend soms.

Labels:

zondag, november 07, 2010

O, horrors!

12 jaar lang is het vrij goed gegaan met de kippen. We zijn er wel eens een kwijt geraakt door een vos, of als we ze vergeten waren op te sluiten 's nachts. Iedere keer is het zielig om er eentje te verliezen. Vannacht of vanmorgen is het grandioos mis gegaan. 8 kippen lagen er dood in het hok en eentje op sterven. 1 streepjeskip en de haan zijn nog over. De rest lag met een open nek. Een slagveld.
We hebben een binnen en buitenhok voor hun, het binnenhok is helemaal hout, het buitenhok boven en zijkanten draad, met onder langs keien zodat niks eronder kan graven. Iets is in beide hokken gekomen, waarschijnlijk tussen een klein gat tussen de keien. Bart zei dat hij iets klein en zwart weg zag rennen. We denken aan een wezel. We hebben er nog nooit eerder eentje gehad. Vossen, coyotes, wasbeertjes en opposums, ze hebben het allemaal nooit klaargespeeld om dit fort binnen te dringen. Er wonen een paar chipmunks en ratten onder het hok die zich dik eten aan het kippenvoer, maar die kunnen geen kwaad.
Bart is meteen naar de stad gegaan om vallen en vergif te halen. Nu ben ik daar niet voor, een dier volgt zijn instinct, maar verdorie, van de kippen blijven ze af!
Bart en Niels hebben ze samen begraven. De kip die nog leefde staat beneden in een doos, maar er zal wel niks aan te redden zijn. De andere kip en haan zitten ook beneden in het oude konijnenhok. Bart wil er zeker van zijn dat die niet ook eraan gaan.
Gisteren zaten we nog te rekenen hoe oud die witte kippen wel niet waren: 6 jaar! Een hele leeftijd voor een kip. Ze hebben al heel wat hele koude winters en andere gevaren doorstaan, en nu dit. De haan is ook 6 jaar, en de streepjeskip die over is is 2 jaar.
Triest.

woensdag, november 03, 2010

Late foto's

Een beetje laat, een paar Halloween foto's. Ik had avonddienst, vandaar geen foto's van de avond. Op het werk was het de middag druk, maar 's avonds is wel iedereen aan het trick or treating geweest want het was erg rustig.


Giulia attacking a pumpkin.


The result.


Bart holde de linkse pompoen uit, en ik maakte me er gemakkelijk vanaf met uitsnijden.


Vingerkoekjes die ik naar mijn werk meebracht, en Giulia nam er wat mee naar haar vriendinnen. Ze zijn 's avonds gaan trick or treating.

Labels:

Who links to my website?